S-a localizat centrul constiintei! E in spatele ochilor


Ultimul update: Miercuri 08 August 2012 23:22
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
RMN

Potrivit unui studiu britanic, publicat in revista Science, o zona speciala din creier, situata in spatele ochilor, pare sa fie mai dezvoltata in cazul acelor persoane care poseda o constiinta de sine si o capacitate de introspectie mai mari.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au supus un grup de 32 de persoane aflate intr-o buna stare de sanatate unui test conceput cu scopul de a evalua gradul de incredere pe care voluntarii o au in propriile raspunsuri la intrebarile primite.

Oamenii de stiinta au analizat apoi creierii participantilor cu ajutorul RMN-ului. Si au ajuns la concluzia ca volumul de materie cenusie din partea anterioara a lobului cerebral frontal este un indicator important al capacitatii de reflectie si al constiintei de sine ale unei persoane.

Aceasta zona din creier este "sediul" multor functii cognitive superioare, precum cea a limbajului, a memoriei si a rationamentelor.

De ce este importanta aceasta descoperire?

In viitor, neurologii ar putea intelege cum anumite traumatisme cerebrale afecteaza capacitatea unui individ de a reflecta asupra propriilor ganduri si actiuni.

Sursa: AFP

Tags: studii,

Ghidul optimistilor. Afla cum sa aduci norocul in viata ta
Revolutionar! S-a inventat masina de tradus ganduri in limbaj
VIDEO PROTVPLUS.RO