Invatatul in sesiune, un cosmar? Perna vorbitoare te salveaza!

07-05-2010 00:00


perna

Nopti nedormite, tone de cafea consumata, nervi tociti incercand sa te concetrezi ca sa-ti intre ceva in cap? Ei, bine, toate astea au un remediu: o perna care imbina placutul cu utilul. Dormi si inveti in acelasi timp!

Cum este posibil asa ceva? In timp ce dormi, asculti inregistrari ale cursurilor sau ale notilor pe care ti le-ai luat, iar in momentul in care te vei trezi iti vei aminti cel putin o parte din informatiile pe care le-ai primit in timp ce te odihneai.

O astfel de perna costa 20 de lire sterline si are atasat un speaker care poate fi contectat la un MP3 sau CD player.

Dispozitivul se pare ca ii ajuta si pe cei care sufera de tinitus, adica de tiuitul pe care il aud in urechi. Ei asculta muzica in timp ce dorm si astfel pot scapa de zgomotul din pricina caruia nu se prea pot odihni.

Tehnologia folosita in acest caz este sustinuta si de un studiu facut anul trecut de cercetatorii americani si care releva faptul ca o recapitulare facuta in timpul somnului chiar poate fi memorata.

Ce spun profesorii despre aceasta metoda de a invata? Recomanda precautie. Cei mai conservatori dintre ei spun ca nu se opun ideilor noi, dar ca nu ar vrea sa vada cum noile tehnologii ar putea inlocui metodele traditionale de invatat.

Sursa: Daily Mail

Tags: curiozitati,

VIDEO PROTVPLUS.RO