Theresa May va cere Uniunii Europene să redeschidă negocierile pentru Brexit


Ultimul update: Marti 29 Ianuarie 2019 15:51
Data publicarii: Marti 29 Ianuarie 2019 15:46
Categorie: Stiri Brexit
Premierul britanic Theresa May la o conferință de presă

Theresa May le-a transmis marţi celorlalţi membri ai Guvernului de la Londra că vrea să ceară redeschiderea negocierilor cu UE, relatează BBC

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea să ceară Uniunii Europene renegocierea Acordului pe tema Brexit, afirmă surse guvernamentale de la Londra, deşi Bruxellesul a exclus această posibilitate.

"Marea Britanie continuă să creadă că este absolut în interesul ei să plece (din UE) cu un acord, dar trebuie să avem un acord care să beneficieze de susţinerea parlamentului şi acest lucru va necesita câteva modificări ale acordului de retragere", a explicat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă.

"Acest lucru înseamnă redeschiderea acordului de retragere", a adăugat acesta, menţionând că guvernul de la Londra rămâne "hotărât să plece (din UE) la 29 martie", aşa cum este prevăzut.

Întrebat în legătură cu reacţia Bruxellesului la o astfel de evoluţie, în condiţiile în care UE a exclus relansarea negocierilor privind Brexitul, purtătorul de cuvânt a spus că "mesajul liderilor europeni este clar, vor o retragere cu acord şi înţeleg că acest lucru este atât în interesul UE cât şi al Marii Britanii".

Theresa May a declarat marţi dimineaţa la reuniunea cabinetului său că "vor fi necesare schimbări juridice în ce priveşte (clauza de) 'backstop' pentru a obţine susţinerea Camerei Comunelor".

Acordul negociat de Theresa May cu liderii UE a fost respins cu o majoritate largă la jumătatea acestei luni de parlamentul britanic, în mare parte din cauza aşa-zisului 'backstop', clauză ce prevede că Regatul Unit va rămâne în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană până când Londra şi Bruxelles-ul vor găsi o soluţie mai bună care să împiedice reapariţia unei aşa-numite ''frontiere dure'' între Irlanda şi Irlanda de Nord.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

Tags: ue, brexit, theresa may,

VIDEO PROTVPLUS.RO