Theresa May avertizeaza cu privire la dificultatea negocierilor pentru Brexit. Care va fi soarta europenilor din Regatul Unit

Dată publicare: 30-04-2017 13:30
Dată actualizare: 03-05-2017 06:48


Theresa May

Theresa May a avertizat duminica ca vor exista momente extrem de dificile in negocierea unui acord de Brexit, motivand ca acesta este un argument puternic pentru care trebuie sa existe o conducere puternica si stabila dupa alegerile anticipate.

 

De asemenea, premierul si-a exprimat neincrederea cu privire la posibilitatea ca negociatorii sa discute inainte de toate de nota de plata pe care o vor plati britanicii pentru Brexit.

May a reiterat ca vrea negocieri simultane pentru termenii divortului si un nou acord comercial intre UE si Marea Britanie.

Reactia premierului vine la o zi dupa ce liderii europeni au adoptat in mod unanim principiile directoare pentru negocieri, care arata ca nu vor exista discutii despre viitoarea relatie inainte de inregistrarea unui ”progres suficient” pe o serie de probleme cheie, precum soarta cetatenilor europeni, nota de plata si granita dintre cele doua Irlande.

Theresa May a precizat ca cele doua parti sunt de acord in ceea ce priveste drepturile cetatenilor britanici care traiesc in tarile UE si a cetatenilor europeni din Regatul Unit.

Sursa: BBC

Tags: theresa may, brexit, ue,


VIDEO PROTVPLUS.RO