Speriați de un posibil BREXIT fără acord, britanicii își fac provizii de mâncare

Dată publicare: 27-03-2019 13:24
Dată actualizare: 27-03-2019 22:43


Presa britanică vorbeşte de mai multe zile de presiunile pe care conservatorii le pun asupra premierului May. 

Târgul ar fi demisia, în schimbul sprijinului în Parlament pentru acordul negociat de May.

Theresa May, în schimb, continuă să lupte pentru propriul acord. Şi, potrivit presei britanice, ar fi dispusă să anunţe data la care urmează să demisioneze, în speranţa că va câştiga, pe această cale, sprijinul de care are nevoie în Parlament.

Unii conservatori au dubii mari că această mişcare va scoate Brexitul din impas.

Alistair Burt, ales conservator şi fost ministru în guvernul May: "Nu cred că e vorba de cine e la conducere. În punctul ăsta, e vorba de ce oferte sunt pe masă. Schimbarea de lider nu modifică înţelegerea cu Uniunea Europeană."

Tot mai speriaţi de materializarea unui Brexit fără acord, companiile britanice şi localnicii au început să-şi facă provizii de alimente de import.

Aproape gol în această perioadă a anului, un depozit unde diverse companii şi restaurante îşi pastreaza produsele congelate este ticsit de marfuri!

Danisha Jagatia, director comercial Transkold Storage: "Clienţii noştri au intrat în panică din cauza incertitudinii provocate de Brexit, aşa că au cumpărat mai mult şi şi-au depozitat la noi marfă în cantităţi mai mari."

Marea Britanie produce doar jumătate din hrana pe care o consumă, aşa că îngrijorarea e legitimă.

Fraser McKevitt, Head of Retail and Consumer Insight, Kantar: "Ştim că retailerii au luat mai multe măsuri. Au încercat să angajeze mai mulţi oameni care să se asigure că bunurile vor trece cât mai rapid pe la graniţă, în cazul unor întârzieri."

Guvernul le-a dat britanicilor asigurări în mai multe rânduri că magazinele vor continua să aibă rafturile pline, chiar şi în lipsa unui acord cu europenii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO