Efectul Brexitului: S-a dublat numărul britanicilor care vor cetățenie irlandeză


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 31 Octombrie 2018 16:20
Categorie: Stiri Brexit
Brexit

Numărul britanicilor care solicită cetățenie irlandeză a crescut aproape de două ori, după referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În 2015, 46.229 de britanici au cerut cetăţenia irlandeză, în timp ce 80.752 de britanici au solicitat în 2017 paşaportul ţării vecine, informează DPA, citat de Agerpres.

În prima jumătate a lui 2018, 44.962 de britanici au făcut cerere pentru obţinerea cetăţeniei irlandeze, potrivit agenţiei Press Association, care citează cifre oferite de către politicianul Neale Richmond, de la partidul Fine Gael din Republica Irlanda.

În iunie 2016, 52% dintre participanţii la referendumul din Marea Britanie privind apartenenţa la Uniunea Europeană au votat în favoarea ieşirii ţării lor din blocul comunitar.

De atunci, Londra se străduieşte să obţină un acord cu Bruxellesul privind ieşirea sa din UE. Mulţi lideri politici au avertizat că timpul scurt face planificarea dificilă pentru britanici, dar şi pentru cetăţenii şi companiile din Europa continentală.

Republica Irlanda este ţară membră a Uniunii Europene.

Britanicii cu părinţi sau bunici din Irlanda pot cere paşaport irlandez. Atât Republica Irlanda, cât şi Marea Britanie permit dubla cetăţenie.

Cel puţin 10% din populaţia Marii Britanii - fără a include provincia britanică Irlanda de Nord - au dreptul la paşaport irlandez, afirma miercuri Richmond

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO