Brexitul va fi votat în Parlamentul European. De ce este nevoie pentru a intra în vigoare


Ultimul update: Miercuri 29 Ianuarie 2020 07:42
Data publicarii: Miercuri 29 Ianuarie 2020 07:37
Categorie: Stiri Brexit
PE

Parlamentul European supune la vot, miercuri seară la Bruxelles, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, potrivit unui comunicat al PE.

Votul, prevăzut pentru ora locală 18:00 (19:00 ora României), va fi precedat de o dezbatere la care au fost invitaţi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, şi vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit şi după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituţionale a PE (AFCO).

Pentru a intra în vigoare, acordul de retragere dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie aprobat de către Parlamentul European cu majoritatea simplă a voturilor exprimate (articolul 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană), înainte de a fi supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu.

Sursa: Agerpres

Cine sunt europenii care se vor putea angaja fără restricții în Marea Britanie, după Brexit
Brexit-ul, ca victoria asupra naziștilor. Cum vor britanicii să serbeze momentul
De bucurie că au reușit să iasă din UE, englezii au lansat o nouă monedă
VIDEO PROTVPLUS.RO