Vestea primita cu stupoare de doi elevi din Dambovita. Fata a lesinat cand a citit rezultatele la BAC: "Au fost nedreptatiti"

Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 20:20
Categorie: Bacalaureat 2018

La acelasi examen de bacalaureat, doi elevi buni din Dambovita au aflat cu stupoare, cand s-au afisat rezultatele, ca au fost eliminati din examen, pe motiv de frauda.

Profesorii evaluatori de la ultima proba - istorie - sustin ca lucrarile lor aveau avea pagini pe care scrisul era diferit decat cel initial. Este imposibil, spun adolescentii, care se bazeaza pe inregistrarile camerelor de supraveghere.

Pot contesta decizia doar in instanta, insa ar fi un proces de durata si se tem ca vor pierde inscrierea la facultate. Ministerul Educatiei a anuntat ca face o verificare.

Ana Maria a terminat liceul in orasul Titu, cu media 9,87. S-a pregatit din greu pentru bacalaureat si spera sa intre la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Acum traieste un adevarat cosmar.

Ana Maria Ionita, absolventa: "Au ajuns la concluzia ca pe lucrare sunt 2 scrisuri total diferite, ceea ce nu este adevarat. Eu, in timpul examenului, am fost filmata de o camera, am stat in prima banca, am scris 7 pagini continuu."

A terminat liceul cu 9,87, dar a avut parte de un soc cand s-a uitat pe notele de la BAC

Cand a citit rezultatele, fata a lesinat. Cu parintii alaturi, a incercat sa afle de la profesorii cum poate dovedi ca nu a trisat la examen.

"M-au sfatuit sa merg la liceu, de la liceu la Targoviste, de la Targoviste la Bucuresti, de la Bucuresti iar la Targoviste si eu nu stiu ce sa mai fac in situatia asta. Simt ca nu voi rezolva nimic, la Bucuresti mai mult mi-au intors spatele, adica nu mi-au dat nimic, nici un raspuns."

Florin Ionita, tatal elevei: "Ar fi zis ca pe drum s-au schimbat lucrarile sau s-a corectat ceva sau cineva a intervenit. Dar noi nu putem, acolo e jandarm, astea sunt insotite, sunt sigilate."

In aceeasi situatie se afla si Mihai, care a terminat clasa a 12-a la Moreni, cu media 9. Vrea sa intre la Academia de Politie si a trecut deja peste testul psihologic. Acum, visul lui s-a spulberat.

Mihai Alexandru Toma: "Sunt constient ca la sfarsitul lucrarii am inclinat putin scrisul pentru a scrie mai repede, pentru ca nu mai aveam timp sa termin eseul. Domnii au sustinut ca am avut 2 tipuri de pixuri, dar am avut 2 pixuri de acelasi fel."

George Toma, tatal elevului: "Am mers la ISJ Dambovita, care ne-a dat perfecta dreptate. Dumnealor s-au uitat pe camere si n-au constatat nici o neregula".

Sorin Ion, inspector scolar general ISJ Dambovita: "Nu exista nici un indiciu privind o posibila frauda in cazul celor 2 elevi eliminati din examen de catre evaluatorii lucrarilor. Elevii au fost nedreptatiti."

Ministerul Educatiei a declansat o ancheta la centrul de evaluare unde au fost corectate lucrarile celor doi elevi.

Insa verificarea ar putea dura, asa ca absolventii pot sa rateze admiterea la facultate.
 

Care este liceul din Romania unde, de 7 ani, niciun elev nu a promovat bacalaureatul. Masura luata de Ministerul Educatiei

Care este liceul din Romania unde, de 7 ani, niciun elev nu a promovat bacalaureatul. Masura luata de Ministerul Educatiei

Rezultate Bacalaureat 2017

REZULTATE FINALE BAC 2017 TOAMNĂ. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Bac 2017. Ce notă a luat tânărul care a spus că se face polițist dacă ia examenul și infractor dacă pică

Ce note au luat acum la BAC elevii din Dâmbovița cu lucrările la istorie anulate în vară

REZULTATE BAC 2017 TOAMNĂ. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Modificări importante la examenul de Bacalaureat. Anunțul Ministerului Educației

Cum au încercat 7 elevi să copieze la Bacalaureat

BAC 2017

BAC 2017. ”Vreau să mă fac polițist. Dacă nu, infracțiuni”

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. 39.500 de absolvenţi susțin azi prima probă

Rasturnare de situatie in cazul celor doi elevi din Dambovita, eliminati din Bac. Ce arata analiza grafologica a lucrarilor

Ce se va intampla cu elevii din Dambovita eliminati de la Bac pentru scrisuri diferite. FOTO cu lucrarile

BAC 2017. Inscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat incep azi. Pentru prima data, examenul incepe cu probele scrise

Un absolvent din Sibiu a depus contestatie dupa ce a obtinut 9,80 la Romana. Ce nota a primit dupa recorectare