Cristian Coman, romanul disparut in atentatul de la Nisa, a fost gasit mort. In ce stare se afla sotia si copilul sau

×
Codul embed a fost copiat

Romanul disparut dupa masacrul de la Nisa este mort. Din pacate, sperantele rudelor si prietenilor s-au spulberat.

Ministerul roman de externe a confirmat decesul lui Cristian Coman. Avea 34 de ani si venise in vacanta cu familia de ziua Frantei. El, sotia si baiatul lor de 8 ani asistau la focurile de artificii, cand un camion condus de un tunisian a navalit in multime si a secerat 84 de oameni. Copilul lui Cristian Coman si sotia lui au supravietuit si sunt internati in doua spitale din Nisa, in stare grava.

Vestea ingrozitoare a venit din partea autoritatilor franceze care au reusit sa il indentifice. Cristian era stabilit in Austria si venise in vacanta la Nisa, impreuna cu sotia si baietelul lor de opt ani. De ziua Frantei au vrut sa vada focurile de artificii. Cu jumatate de ora inainte de aparitia camionului ucigas, chiar vorbisera la telefon cu familia.

Apoi nimeni nu a mai stiut nimic de ei. Soacra lui Cristian a venit de urgenta la Nisa sa isi recupereze familia. Timp de patru zile, el a fost disparut, in timp ce sotia si copilul au fost gasiti in spitale diferite.

Adrian Topliceanu, unchi: "Din pacate l-au gasit decedat, nu avem cuvinte. Va dati seama ca toti am sperat, nu se poate descrie in cuvinte. Era printre cei 16 decedati, neidentificati."

Citește și
Mohamed Lahouaiej Bouhlel
Procurorul general al Frantei: "Atacul de la Nisa a fost premeditat". Ce a cautat pe internet Bouhlel inainte de masacru
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Acasa, la Rovinari, sora, parintii si prietenii lui Cristian au sperat pana in ultima clipa ca este in viata.

Adrian Patran, localnic: “Chiar ca imi pare rau, o familie nemaipomenita - spera ca ii mai traieste baiatul - el asa zicea ieri, ca astepta telefon de la cuscra sa .”

Sotia lui Cristian si baietelul sunt in stare mai buna. Intre timp, ministerul afacerilor externe a mentionat ca ceilalti doi romani dati disparuti de rude pe Facebook nu se aflau in zona in momentul atacului si nici nu figureaza printre victime.

Klaus Iohannis a transmis condoleante familiei

Presedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj de condoleante pentru familia si apropiatii romanului decedat in atacul de la Nisa, afirmand ca le este alaturi in aceste momente dificile si dand asigurari ca Romania va continua lupta impotriva flagelului terorist cu toate instrumentele disponibile.

„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmata de autoritatile franceze, a decesului cetateanului roman care a fost dat disparut in urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi. Adresez cele mai sincere condoleante familiei si le sunt alaturi in aceste momente de cumplita durere. Le doresc insanatosire grabnica si multa putere sotiei si copilului celor doi, care se afla internati la Nisa", se arata in mesajul presedintelui.

Iohannis spune ca se afla in legatura permanenta cu Ministerul Afacerilor Externe si reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta, care acorda tot ajutorul si sprijinul necesare in aceasta situatie dramatica.

"Nimic nu poate alina durerea celor apropiati, asa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile", spune seful statului.

Klaus Iohannis reitereaza hotararea ferma a Romaniei de a continua, alaturi de partenerii europeni si internationali, lupta impotriva flagelului terorist, "cu toate instrumentele si mecanismele disponibile".

MAE: Cuplul dat disparut la Nisa nu apare pe listele de victime; in cazul barbatului de 40 de ani, nu am fost sesizati

"Informatiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind disparitia a doi cetateni romani in urma atacului de la Nisa nu se confirma. In urma demersurilor efectuate de reprezentantii Ambasadei Romaniei la Paris rezulta ca cei doi cetateni romani nu se aflau in zona respectiva la momentul producerii atacului si nu figureaza in evidentele autoritatilor franceze printre victimele atentatului", transmite MAE.

In ceea ce priveste semnalarea din cursul zilei de luni, privind un alt cetatean roman disparut, MAE spune ca se intreprind verificari, insa pana in prezent nu au fost inregistrate solicitari cu privirea la situatia sa in urma atacului de la Nisa.Cei doi romani la care face referire MAE, care nu s-ar fi aflat in zona atacului, sunt tanar in varsta de 26 de ani - Alexandru Goldan - si prietena sa, Elena, in varsta de 31 de ani. Informatiile privind dispartia lor a pornit de la o postare pe pagina de Facebook SOS Nice.

Anuntul privind dispartia unui barbat de 40 de ani au aparut tot pe aceasta pagina, in cursul noptii de luni. Potrivit acestuia, un barbat in varsta de 40 de ani, pe nume Barbu Stefan Valentin, este dat disparut, fiind cautat la acest moment.

Pe pagina de Facebook SOS Nice au fost postate, inca de joi, imagini cu persoane care inca sunt disparute, in urma atentatului.

Pe aceeasi pagina de Facebook a aparut si anuntul privind familia de romani data disparuta la Nisa. Pana acum, copilul minor si mama acestuia au fost gasiti in spitale din Nisa.

Romanul in varsta de 40 de ani este dat disparut si cautat de apropiati in urma atacului de joi de la Nisa, potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook "SOS Nice", el fiind a patra persoana de cetatenie romana disparuta in acest moment.

Anuntul a fost postat in cursul noptii de luni. Potrivit acestuia, este cautat un barbat in varsta de 40 de ani, pe nume Barbu Stefan Valentin, transmite News.ro.

Este a patra persoana data disparuta in acest moment, dupa ce, tot prin pagina de Facebook SOS Nice, a fost cautata o familie, sot, sotie si copil minor, femeia si copilul fiind gasiti in spitale din Nisa, insa barbatul fiind in continuare cautat. Ulterior, tot pe aceeasi pagina au aparut informatii despre un alt cuplu dat disparut.

In cazul celui mai recent cuplu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca pana in prezent nu au fost primite solicitari telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele mentionate.

"Conform instructiunilor Celulei de Criza a MAE, Ambasada Romaniei la Paris a solicitat asistenta specifica autoritatilor franceze competente. Verificarile cu privire la aceste persoane sunt in curs", precizează MAE intr-un comunicat de presa transmis luni dupa-amiaza.

Alti doi romani, un tanar in varsta de 26 de ani - Alexandru Goldan - si prietena sa, Elena, in varsta de 31 de ani, sunt dati disparuti in urma atacului de la Nisa, potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook SOS Nice.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Serviciile italiene antitero cauta un tunisian care a discutat la telefon cu autorul atacului de la Nisa
Serviciile italiene antitero cauta un tunisian care a discutat la telefon cu autorul atacului de la Nisa

Serviciile italiene antitero cauta un tunisian ce locuieste la Bari, in sudul tarii, care a discutat la telefon cu Mohamed Lahouaiej Bouhlel cu cateva ore inaintea atacului de joi la Nisa, potrivit unor surse apropiate anchetei, relateaza Reuters.

Procurorul general al Frantei:
Procurorul general al Frantei: "Atacul de la Nisa a fost premeditat". Ce a cautat pe internet Bouhlel inainte de masacru

Ancheta privind atentatul comis la Nisa in noaptea de 14 spre 15 iulie confirma “caracterul premeditat” al atacului, a anuntat luni procurorul general al Parisului, Francois Molins, citat de AFP, Reuters si DPA.

Situatia romanilor raniti sau dati disparuti dupa atacul din Nisa. Prietenii ii cauta cu disperare pe Alexandru si Elena
Situatia romanilor raniti sau dati disparuti dupa atacul din Nisa. Prietenii ii cauta cu disperare pe Alexandru si Elena

Romanul in varsta de 34 de ani disparut joi seara in urma atentatelor de la Nisa este de negasit. Cristian Coman era acolo impreuna cu sotia si copilul.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.