Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 19 mai 2021. Ploi cu tunete și fulgere în mai multe zone ale țării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri avem temperaturi normale în sud şi în sud-est, dar în celelalte zone, vremea se menţine rãcoroasã. Dupã-amiaza, vor fi averse şi descãrcãri electrice în Banat, în Crișana şi local în Maramureş, Transilvania şi Oltenia.

Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de est a țãrii, iar maximele pleacă de la 16 grade în Dealurile de Vest şi vor ajunge până la 26 de grade în Lunca Dunãrii.

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, însă vântul va avea intensificări iar pe litoral se pot atinge viteze de 50 km/h. Spre seară se adună norii, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va continua să se încălzească, vântul suflă cu viteze de până la 65 km/h, iar maximele se opresc pe la 24 de grade. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, însă pe timpul nopţii se adună norii şi vin averse.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi cu înnorări şi câteva averse slabe, dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Vântul are intensificări susţinute, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ieri.

Citește și
Vant
Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi şi astăzi mai răcoare decât în mod normal şi vom avea mulţi nori şi averse, iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile vestice, atmosfera va fi închisă şi vin ploi zgomotoase, cu tunete, fulgere şi căderi de grindină, iar temperaturile se menţin modeste pentru luna Mai.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, va fi şi astăzi mai răcoare decât în mod normal şi vom avea mulţi nori şi averse, iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În sud-vestul ţării o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Vorbim despre averse cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici iar maximele urcă spre 22 de grade.

În ţinuturile sudice, predomină vremea frumoasă, ploile apar sporadic în zonele deluroase, iar temperaturile mai cresc puţin.

În Bucureşti, norii se adună spre seară, însă şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, cu viteze de 35-45 km/h, dar spre seară se mai domoleşte. Se încălzeşte uşor, iar în termometre se ating 25 de grade.

În zonele de munte, se anunţă multă instabilitate şi ploi consistente, mai ales din a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificãri pe crestele Carpaţilor Orientali iar la noapte, la altitudini de peste 1800 de metri, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult