Vremea azi, 19 mai 2021. Ploi cu tunete și fulgere în mai multe zone ale țării

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri avem temperaturi normale în sud şi în sud-est, dar în celelalte zone, vremea se menţine rãcoroasã. Dupã-amiaza, vor fi averse şi descãrcãri electrice în Banat, în Crișana şi local în Maramureş, Transilvania şi Oltenia.

Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de est a țãrii, iar maximele pleacă de la 16 grade în Dealurile de Vest şi vor ajunge până la 26 de grade în Lunca Dunãrii.

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, însă vântul va avea intensificări iar pe litoral se pot atinge viteze de 50 km/h. Spre seară se adună norii, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va continua să se încălzească, vântul suflă cu viteze de până la 65 km/h, iar maximele se opresc pe la 24 de grade. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, însă pe timpul nopţii se adună norii şi vin averse.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi cu înnorări şi câteva averse slabe, dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Vântul are intensificări susţinute, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ieri.

Citește și
Vant
Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi şi astăzi mai răcoare decât în mod normal şi vom avea mulţi nori şi averse, iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile vestice, atmosfera va fi închisă şi vin ploi zgomotoase, cu tunete, fulgere şi căderi de grindină, iar temperaturile se menţin modeste pentru luna Mai.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, va fi şi astăzi mai răcoare decât în mod normal şi vom avea mulţi nori şi averse, iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În sud-vestul ţării o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Vorbim despre averse cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici iar maximele urcă spre 22 de grade.

În ţinuturile sudice, predomină vremea frumoasă, ploile apar sporadic în zonele deluroase, iar temperaturile mai cresc puţin.

În Bucureşti, norii se adună spre seară, însă şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, cu viteze de 35-45 km/h, dar spre seară se mai domoleşte. Se încălzeşte uşor, iar în termometre se ating 25 de grade.

În zonele de munte, se anunţă multă instabilitate şi ploi consistente, mai ales din a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificãri pe crestele Carpaţilor Orientali iar la noapte, la altitudini de peste 1800 de metri, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare.

Citește și...
Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță Cod galben în 11 județe
Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță Cod galben în 11 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile în următoarele ore în 11 judeţe.

Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara
Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara

Marți avem vreme rece în vest, în nord şi în centru, iar vântul va sufla cu putere în toată ţara. În ţinuturile nordice, centru și la munte, apar averse cu tunete şi fulgere, iar ploile pot lăsa în urmă cantităţi foarte mari de apă.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".