Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi se face mai frig, dar zărim soarele în multe zone. Maximele termice vor fi de la minus 2 la 6 grade, iar peste noapte vremea redevine geroasă prin centru şi nord.

Cum stau lucrurile în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan iese soarele joi, dar vântul va fi activ şi temperaturile scad faţă de miercuri. La noapte, minimele ating din nou minus 6 grade.

Zărim soarele şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Miercuri au fost 4 - 5 grade, joi se mai răceşte puţin, iar la noapte va fi tare frig. În nordul Moldovei şi în Bucovina scăpăm de precipitaţii, se arată soarele câteva ore, dar nu vă aşteptaţi la vreo încălzire. În Bucovina vor fi chiar temperaturi negative, iar peste noapte se întoarce gerul.

Ajungem în nordul Transilvaniei şi în Maramureş şi găsim cer senin şi vreme rece. Miercuri s-au atins 5 grade, joi temperaturile scad, iar la noapte va fi chiar ger. Scad temperaturile şi în vestul ţării, de la 7 grade, cât am avut miercuri, la vreo 3 - 4 grade joi. Cerul rămâne senin şi la noapte.

Citește și
harta meteo
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători

Norii se mai împrăştie şi din zona Transilvaniei, dar şi pe aici va fi mai frig ca miercuri. Noaptea se anunţă geroasă aproape peste tot.

În Oltenia, miercuri au fost chiar şi 12 grade în zona deluroasă. Azi se dezmorșelte un pic atmosferă pe la câmpie, dar maximele se opresc pe la 5 - 6 grade. Şi la noapte va fi un pic mai frig, se ating chiar şi minus 8 grade în zonă.

Vremea se anunţă relativ plăcută şi în sud, pe unde zărim soarele şi scăpăm de ceaţă, deocamdată. La noapte se lasă frigul şi pe aici.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vremea ramame rece şi în continuare. Joi avem vreme schimbătoare, presiunea atmosferică se menţine ridicată şi o să vedem şi soarele trecător. Maxima se opreşte pe la 1 grad, ca şi miercuri.

Şi joi o să fie cam frig, ceața poate persisa câteva ore, iar mai târziu vedem soarele. Barometrele vor arăta o tendinţă de scădere a presiunii atmosferice. Sâmbătă mai sunt condiţii de ceaţă, iar după prânz atmosfera se dezmorţeşte treptat. Maximă urcă spre 3 grade. Duminică dimineaţă o să plouă şi pe şosele revine poleiul. Pe la prânz avem tot în jur de 2 - 3 grade, iar norii vor persista.

LA MUNTE

Ajungem în zona de munte, unde joi se arată soarele, dar vremea va fi foarte rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Vântul va avea intensificări pe creste, iar prin staţiuni vineri sunt anunţate ceva înnorări, dar ninsorile apar abia în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi cu precădere în Carpaţii Orientali. Ziua de sâmbătă va fi una destul de neplăcută, cu ploi în masivele vestice şi în Orientalii nordici. După prânz, încep să apară ninsorile şi lapoviţă iar pe şosele se va depune gheaţă.

Duminică se răceşte şi aşteptăm ceva fulguieli, dimineaţa în masivele estice şi în cele sudice, iar pe seara în Apuseni şi în Munţii Banatului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult