Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul

Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2018 10:52
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 07:47
Categorie: Vremea

Joi se face mai frig, dar zărim soarele în multe zone. Maximele termice vor fi de la minus 2 la 6 grade, iar peste noapte vremea redevine geroasă prin centru şi nord.

Cum stau lucrurile în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan iese soarele joi, dar vântul va fi activ şi temperaturile scad faţă de miercuri. La noapte, minimele ating din nou minus 6 grade.

Zărim soarele şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Miercuri au fost 4 - 5 grade, joi se mai răceşte puţin, iar la noapte va fi tare frig.

În nordul Moldovei şi în Bucovina scăpăm de precipitaţii, se arată soarele câteva ore, dar nu vă aşteptaţi la vreo încălzire. În Bucovina vor fi chiar temperaturi negative, iar peste noapte se întoarce gerul.

Ajungem în nordul Transilvaniei şi în Maramureş şi găsim cer senin şi vreme rece. Miercuri s-au atins 5 grade, joi temperaturile scad, iar la noapte va fi chiar ger.

Scad temperaturile şi în vestul ţării, de la 7 grade, cât am avut miercuri, la vreo 3 - 4 grade joi. Cerul rămâne senin şi la noapte.

Norii se mai împrăştie şi din zona Transilvaniei, dar şi pe aici va fi mai frig ca miercuri. Noaptea se anunţă geroasă aproape peste tot.

În Oltenia, miercuri au fost chiar şi 12 grade în zona deluroasă. Azi se dezmorșelte un pic atmosferă pe la câmpie, dar maximele se opresc pe la 5 - 6 grade. Şi la noapte va fi un pic mai frig, se ating chiar şi minus 8 grade în zonă.

Vremea se anunţă relativ plăcută şi în sud, pe unde zărim soarele şi scăpăm de ceaţă, deocamdată. La noapte se lasă frigul şi pe aici.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vremea ramame rece şi în continuare. Joi avem vreme schimbătoare, presiunea atmosferică se menţine ridicată şi o să vedem şi soarele trecător. Maxima se opreşte pe la 1 grad, ca şi miercuri.

Şi joi o să fie cam frig, ceața poate persisa câteva ore, iar mai târziu vedem soarele. Barometrele vor arăta o tendinţă de scădere a presiunii atmosferice.

Sâmbătă mai sunt condiţii de ceaţă, iar după prânz atmosfera se dezmorţeşte treptat. Maximă urcă spre 3 grade. Duminică dimineaţă o să plouă şi pe şosele revine poleiul. Pe la prânz avem tot în jur de 2 - 3 grade, iar norii vor persista.

LA MUNTE

Ajungem în zona de munte, unde joi se arată soarele, dar vremea va fi foarte rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Vântul va avea intensificări pe creste, iar prin staţiuni vineri sunt anunţate ceva înnorări, dar ninsorile apar abia în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi cu precădere în Carpaţii Orientali.

Ziua de sâmbătă va fi una destul de neplăcută, cu ploi în masivele vestice şi în Orientalii nordici. După prânz, încep să apară ninsorile şi lapoviţă iar pe şosele se va depune gheaţă.

Duminică se răceşte şi aşteptăm ceva fulguieli, dimineaţa în masivele estice şi în cele sudice, iar pe seara în Apuseni şi în Munţii Banatului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme toamna
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Ploaie, zapada, ger
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua