Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul

×
Codul embed a fost copiat

Joi se face mai frig, dar zărim soarele în multe zone. Maximele termice vor fi de la minus 2 la 6 grade, iar peste noapte vremea redevine geroasă prin centru şi nord.

Cum stau lucrurile în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan iese soarele joi, dar vântul va fi activ şi temperaturile scad faţă de miercuri. La noapte, minimele ating din nou minus 6 grade.

Zărim soarele şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Miercuri au fost 4 - 5 grade, joi se mai răceşte puţin, iar la noapte va fi tare frig.

În nordul Moldovei şi în Bucovina scăpăm de precipitaţii, se arată soarele câteva ore, dar nu vă aşteptaţi la vreo încălzire. În Bucovina vor fi chiar temperaturi negative, iar peste noapte se întoarce gerul.

Citește și
harta meteo
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Ajungem în nordul Transilvaniei şi în Maramureş şi găsim cer senin şi vreme rece. Miercuri s-au atins 5 grade, joi temperaturile scad, iar la noapte va fi chiar ger.

Scad temperaturile şi în vestul ţării, de la 7 grade, cât am avut miercuri, la vreo 3 - 4 grade joi. Cerul rămâne senin şi la noapte.

Norii se mai împrăştie şi din zona Transilvaniei, dar şi pe aici va fi mai frig ca miercuri. Noaptea se anunţă geroasă aproape peste tot.

În Oltenia, miercuri au fost chiar şi 12 grade în zona deluroasă. Azi se dezmorșelte un pic atmosferă pe la câmpie, dar maximele se opresc pe la 5 - 6 grade. Şi la noapte va fi un pic mai frig, se ating chiar şi minus 8 grade în zonă.

Vremea se anunţă relativ plăcută şi în sud, pe unde zărim soarele şi scăpăm de ceaţă, deocamdată. La noapte se lasă frigul şi pe aici.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vremea ramame rece şi în continuare. Joi avem vreme schimbătoare, presiunea atmosferică se menţine ridicată şi o să vedem şi soarele trecător. Maxima se opreşte pe la 1 grad, ca şi miercuri.

Şi joi o să fie cam frig, ceața poate persisa câteva ore, iar mai târziu vedem soarele. Barometrele vor arăta o tendinţă de scădere a presiunii atmosferice.

Sâmbătă mai sunt condiţii de ceaţă, iar după prânz atmosfera se dezmorţeşte treptat. Maximă urcă spre 3 grade. Duminică dimineaţă o să plouă şi pe şosele revine poleiul. Pe la prânz avem tot în jur de 2 - 3 grade, iar norii vor persista.

LA MUNTE

Ajungem în zona de munte, unde joi se arată soarele, dar vremea va fi foarte rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Vântul va avea intensificări pe creste, iar prin staţiuni vineri sunt anunţate ceva înnorări, dar ninsorile apar abia în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi cu precădere în Carpaţii Orientali.

Ziua de sâmbătă va fi una destul de neplăcută, cu ploi în masivele vestice şi în Orientalii nordici. După prânz, încep să apară ninsorile şi lapoviţă iar pe şosele se va depune gheaţă.

Duminică se răceşte şi aşteptăm ceva fulguieli, dimineaţa în masivele estice şi în cele sudice, iar pe seara în Apuseni şi în Munţii Banatului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă

Miercuri, atmosfera va fi plăcută în vestul ţării dar în rest vor fi înnorări. Aşteptăm ninsori la munte, lapoviţă şi ninsoare în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei, iar în sud şi sud-est o să plouă.

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători

De Crăciun, zăpadă consistentă va fi doar în zonele de munte, deal și în nordul țării, arată estimările meteo. Iar în ultimele zile din an ar putea fi mai călduroase în majoritatea zonelor din țară.

Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua

Marți avem o zi cam mohorâtă, cu ploi prin vest, nord şi centru, lapoviţă în zonele de munte şi maxime de la minus 3 la 11 grade.

Vremea se va schimba radical. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare
Vremea se va schimba radical. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni (3 - 16 decembrie) va avea oscilaţii în următoarele zile, când temperaturile maxime vor atinge în unele regiuni chiar şi 10 grade Celsius.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.