Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 11 ianuarie 2018: Atmosferă închisă în toată țara. Temperaturile se apropie de normalul perioadei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi avem atmosfera închisă peste tot. O să plouă mai ales în sudul ţării şi sporadic în rest. În zonele montane se anunţă ceva lapoviţă şi ninsoare. Maximele termice se vor situa între 2 şi 10 grade.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici temperaturile se menţin ridicate, însă vremea va fi cam neplăcută, cu burniţă şi un vânt insistent.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi mai cald decât în mod normal. Maximele, la fel ca ieri, ajung pe la 5-6 grade. Înnorările persistă, apar ploile şi aici, iar vântul are intensificări.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă încă o zi mohorâtă, cu temperaturi peste mediile perioadei. Nu este exclus să burniţeze, iar vântul devine activ.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit toată ziua şi e posibil să picure trecător. Regimul termic va fi unul mai potrivit pentru luna noiembrie, cu maxime de 7-8 grade.

Citește și
vremea bucuresti ploaie
Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei. De vineri vin ninsorile

Şi în ţinuturile vestice rămânem cu vremea caldă, deşi temperaturile mai scad puţin faţă de ieri. S-ar putea să plouă puţin, iar temperaturile vor urca spre 8-9 grade. În centrul României aşteptam vreme închisă, cu ceva lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele montane, pe unde şi vântul va sufla mai tare. Temperaturile rămân ridicate şi aici: vom avea maxime de la 3 la 7 grade. Nici noaptea nu va fi prea rece: în depresiuni se anunţă minus 3 grade.

În sud-vestul ţării găsim vreme urâtă, cer noros, cu ploi pe timpul zilei şi lapoviţă noaptea în regiunile deluroase. Temperaturile, în creştere faţă de ziua trecută, ajung pe la 6-7 grade.

Şi în ţinuturile sudice atmosfera se menţine închisă şi o să plouă din când în când. Judeţul Teleorman rămâne sub cod de ceaţă, deocamdată. Termic, stăm bine deocamdată: după prânz se vor atinge 6-7 grade.

În Bucureşti avem altă zi mohorâtă, dar caldă pentru această dată. Este posibil să mai picure, vântul devine activ şi maximă ajunge pe la 7 grade. Presiunea este scăzută şi va creşte, dar nu ajunge încă la normal. La munte, norii persistă. Dimineaţa se anunţă lapoviţă şi condiţii de polei, dar mai târziu o să ningă. Vântul se intensifică progresiv, iar prin staţiuni, temperaturile scad uşor faţă de ieri.

În Bucureşti, astăzi avem altă zi mohorâtă, dar caldă pentru această dată. Este posibil să picure de-a lungul zilei şi vântul devine activ.

Maine se răceşte şi ajungem la normal cu temperaturile. Prognoza anunţa ploi trecătoare ziua şi fulguieli şi vânt intens în noaptea de vineri spre sâmbătă. Creşte şi presiunea atmosferică. Sâmbătă se face şi mai frig, vântul va avea răbufniri şi maximă nu trece peste zero grade. Atmosfera va fi închisă până spre seară, apoi se înseninează. Duminică se răceşte mai tare, avem soare cu dinţi şi temperaturi sub normal. Ziua vor fi minus 2 grade, iar noaptea minus 10 în zona periferică a oraşului. La munte, iarna îşi reintra în drepturi destul de curând. Dimineaţa avem lapoviţa şi condiţii de polei, dar mai târziu o să ningă. Vântul se intensifică progresiv, iar prin staţiuni, temperaturile scad faţă de ieri.

Maine, temperaturile mai scad puţin. Ninsorile apar local în masivele sudice şi estice, iar vântul prinde putere în noaptea următoare. Sâmbătă se face şi mai frig, atmosfera rămâne închisă şi o să fulguiască sporadic. Vântul va crea ceva probleme, în special în Munţii Banatului, unde va spulbera zăpadă. Duminică vremea devine rece pentru această dată. Va apărea soarele şi vântul va fi mai intens în zona crestelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult