Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cetatea Colțești din Alba, plină de turiști la final de septembrie. O noapte de cazare în zonă costă de la 150 de lei în sus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea frumoasă i-a scos sâmbătă din case pe iubitorii muntelui.

Dornici să ia la pas traseele care oferă panorame spectaculoase, au pornit la drum devreme ca să înțeleagă ceva din această zi cu temperaturi de vară, mai ales că de duminică vremea se schimbă radical.

Unii au ales decorul natural de poveste de la cetatea Colțești, din Alba, alții excursii de 2-3 ore cu bicicleta.

Drumul care duce spre ruinele cetății Colțești a fost plin de oameni bucuroși că este vară la finalul lui septembrie. Fortificația a fost construită pe la 1300, iar în prezent mai are doar o parte din ziduri și cele două turnuri laterale. Turist: „Am venit cu familia, cu cele mici să stăm un pic la aer. Cetatea e foarte faină, e pitorească.” Turistă: „Am vizitat cetatea acolo sus, e destul de greu de urcat, dar am urcat, vremea este frumoasă.” Turist: „Priveliștea este minunată, am fost sus, acolo și am admirat stânca secuiască. Este o zonă cunoscută, deși retrasă și ascunsă, totuși populară.” Turist: „Vremea este deosebită pentru finele lunii septembrie sunt cred că peste 25 de grade. Nu bate vântul, e soare, se pare că sunt ultimele zile atât de frumoase ale acestui an.” Priveliștea de la înălțime este spectaculoasă, iar fotografiile realizate aici par vederi. Turistă: „Am găsit-o prin intermediul unor influenceri. Se vede frumos de deasupra, cumva te simți ca și cum păzești satul de la poalele cetății.” Alții au străbătut zona de lângă pădure pentru a admira frumusețea locului. Unii au pornit prin Cheile Vălișoarei străbătute de un drum care șerpuiește printre coloșii de calcar. Turist: „E prima oară când venim cu bicicleta, aseară am stat în camping și astăzi ne plimbăm pe aici și descoperim traseele.” Turist: „profităm de timpul frumos.”

Reporter: În cât timp parcurgeți distanța?

Citește și
soare
Prognoza meteo azi, 26 septembrie. Vreme mult mai caldă decât ar fi normal. Care vor fi maximele termice

Turist: „În două ore, mă opresc la anumite popasuri, mai privesc.” O noapte de cazare în zonă costă de la 150 de lei în sus.

Turiștii pot închiria biciclete pentru o zi cu 50 de lei sau pot face rafting pe Arieș dacă dau 150 de lei.

Nu departe se află și Transapuseana, șoseaua care leagă Aiudul de Țara Moților.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult