Obiective turistice în Vrancea. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Focșani și împrejurimi
Galerie foto
Datorită așezării sale, județul are o mulțime de obiective turistice naturale, fiind dispus în trepte dinspre vest spre este. Munții Vrancei, Dealurile Subcarpatice și Câmpia Siretului Inferior ajută Vrancea să fie unul dintre cele mai interesante județe din țară pentru iubitorii de natură.
Dacă ajungeți în această zonă a țării și aveți mai multe zile la dispoziție pentru a vizita locuri noi, merită să ajungeți și în Vaslui, un loc plin de obiective și atracții turistice.
Top locuri de vizitat în VranceaCând ajungi în Vrancea, parcă totul îți ia ochii și vrei să vizitezi cât mai multe. Dacă vrei să te organizezi, ți-am pregătit o listă cu cele mai interesante și importante obiective turistice și locuri de vizitat aici.
Cascada Putnei și Cheile TișițeiCascada Putnei se află în Parcul Natural Putna Vrancea și este principala atracție din Lepșa, cea mai populară stațiune montană din județul Vrancea.
Are o lungime de 80 de metri și locul în care se strânge apa are o adâncime de 12 metri. Această cascadă este monument al naturii din anul 1973 și este spectaculoasă, fiind motivul principal pentru care mulți oameni ajung în stațiune.
Cheile Tișiței arată ca un canion și sunt aproape de cascada Putna. Sunt multe podețe de lemn, iar peisajul este absolut uimitor. Acestea se află în bazinul hidrografic mijlociu și inferior al pârâurilor Tișița Mică și Tișița Mare.
Dacă te afli în stațiune, nu rata Mănăstirea Lepșa, ctitorită în anul 1774. Este o mănăstire foarte vizitată, iar în interiorul ei poți vedea o icoană a Sfântului Nicolae, pictată în secolul al XVII-lea.
SovejaSoveja este o stațiune pe care nu trebuie să o ratezi dacă ajungi în Vrancea. Este stațiunea cu cel mai ozonat aer din Europa și se află în nord-vestul județului, la limită cu județul Bacău.
Se află la 600 de metri altitudine și este înconjurată de păduri de brazi și pini, așa că peisajul este unul idilic. Pe vremuri, această stațiune se numea Perla Vrancei. Poți vizita aici Mănăstirea Soveja, construită în 1645 de către Matei Basarab.
Casa Memorială Moș Ion RoatăAflată în comuna Cîmpuri, casa memorială Moș Ion Roată este un monument istoric. Casa țărănească a fost locul în care a locuit Moș Ion Roată, unul dintre militanții pentru Unirea de pe 24 ianuarie 1859 dintre Moldova și Țara Românească.
Casa are două camere și un muzeu în care sunt expuse mărturii documentare despre activitatea lui moș Ion Roată.
Mausoleul de la MărășeștiMausoleul de la Mărășești este printre cele mai importante din Europa și a fost ridicat în cinstea soldaților români morți în Primul Război Mondial. Aici au avut loc luptele din vara anului 1917.
A fost construit la inițiativa Societății Ortodoxe a Femeilor Române. Este făcut din beton armat și pe basoreliefurile Cupolei Gloriei poți vedea scene de luptă.
Casa Babei VrâncioaiaAflată la 54 de kilometri de Focșani, în satul Bârsești, Casa Babei Vrâncioaia este un obiectiv turistic foarte popular.
Se spune că Tudora Vrâncioaia l-a primit în această casă pe Ștefan cel Mare, însă bătrâna nu știa cine este. Când i-a observat hainele cusute cu aur, femeia și-a adunat cei șapte fii și i-a trimis alătur de domnitor să îl ajute în lupta împotriva turcilor.
După victorie, Ștefan cel Mare a redactat un act de proprietate prin care fiecare dintre cei șapte feciori a primit câte un munte. La poalele acestora, fiecare băiat a întemeiat gospodării, formând sate care le poartă numele: Bârsești, Bodești, Păulești, Negrilești, Spulber, Spinești și Nistorești.
Focul ViuUna dintre cele mai mari atracții turistice din Vrancea este rezervația naturală aflată în satul Andreiașu de Jos. Câmpul de focuri vii este cel mai mare ca întindere și debit de metan. Din pământ mai ies și dioxid de carbon, azot și heliu.
VidraComuna a luat naștere după anul 1400, mai exact după organizarea administrativ-teritorială făcută de Domnul Moldovei, Alexandru Cel Bun.
Este o zonă deosebită, iar școala de aici este monument istoric, fiind construită în anul 1850.
Cascada Mișina din NistoreștiEste o rezervație naturală situată în bazinul superior al pârâului Mișina.
Cascada are o cădere de apă de la 12 metri înălțime, iar împrejurimile sunt fascinante. Este conturată de un relief fragmentat, iar peisajul din jurul cascadei este compus din Culmea Mișinei, Culmea Făgetu Rotund și Culmea Lacului Roșu.
Ce să vizitezi în FocșaniFocșaniul este plin de obiective turistice reprezentative, iar dacă ajungi pe aici, ar trebui să le vezi pe acestea:
Piața UniriiAici se găsește Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, Obeliscul Unirii, Palatul Administrativ, Grădina Publică, Biserica Sf. Ioan Botezătoru și Cinematograful Balada.
Este punctul central de interes pentru locuitori și una dintre cele mai frumoase zone din oraș.
Teatrul Maior Gheorghe Pastia este unul cu adevărat impresionant. A fost inaugurat în 1913 și are elemente din arhitectura teatrelor din Odessa și Berlin. Clădirea este monument istoric și are o cupolă interioară superbă.
Muzeele din FocșaniDacă ești pasionat de muzee, ar trebui să treci pe lista de obiective turistice din Focșani Muzeul de istorie și arheologie, care a fost înființat în 1950 și are piese de arheologie, materiale din paleolitic, neolitic și din epoca bronzului și a fierului.
Muzeul de științe ale naturii a fost deschis în anii 1980 și are un patrimoniu format din peste 50.000 de piese. La demisol este un acvariu care prezintă flora și fauna acvatică vie, iar la parter poți vizita expoziția permanentă „Minunata lume a păsărilor” și expoziția ”Vânat și trofee de vânătoare”.
Muzeul Unirii deține documente importante și mobilier de epocă, dar și obiecte ale familiei domnitorului Cuza.
Biserica Adormirea Maicii Domnului – PrecistaAceasta este o ctitorie voievodală clădită la începutul secolului XVIII, în anul 1710. Întreaga construcție este din cărămidă, iar turla este de lemn.
Cramele din VranceaPentru iubitorii de vinuri, o vizită la principalele crame din județ poate fi o experiență de-a dreptul interesantă. Aici poți să înveți mai multe despre procesul de producție al vinului și chiar poți să ai parte de o degustare dintr-o o varietate de vinuri locale.
Plimbă-te prin Grădina Publică din Focșani, prin parcul Nicolae Bălcescu, prin Parcul Teatru – Mr. Gh. Pastia, parcul Olandez sau parcul Robert Schuman, toate acestea sunt locuri de relaxare, plimbare și contemplare a unor zone desprinse parcă din povești.
Lasă Vrancea să te surprindă și nu uita să te bucuri de tot ce vezi în jur, să încerci feluri de mâncare populare din această zonă și să te încarci cu multă energie.
Muzeul VranceiDacă sunteți pasionați de muzee și visați la o călătorie captivantă în lumea culturii, Muzeul Vrancea este destinația ideală.
Cunoscut și sub numele de Muzeul Județean Vrancea, acesta se numără printre cele mai importante instituții culturale din județ. Sediul central se află în Focșani, dar muzeul include și o varietate de muzee, mausolee, și case memoriale răspândite în județ.
Fondat în 1931 sub denumirea inițială de Muzeul Regional al Putnei, acesta avea la bază o secție etnografică dedicată promovării tradițiilor și obiceiurilor vrâncene.
De-a lungul anilor, muzeul a fost extins cu noi secții, iar în 1994 a primit denumirea actuală. Printre cele mai importante secții se numără Istoria și Arheologia, Etnografia și Științele Naturii.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: turisti , vrancea , obiective turistice
Dată publicare: 09-08-2024 16:22