Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În plină epidemie de pestă porcină, la Oradea are loc festivalul ”D-ale porcului”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pofticioșii au avut sâmbătă dezlegare la carne de porc, la Oradea! Şi nu oriunde, ci la un festival al cărui nume spune totul, "D-ale porcului", şi la care bucătarii s-au întrecut în prepararea delicateselor tradiționale.

În plină epidemie de pestă porcină, carnea a fost însă atent verificată înainte de a sfârâi pe grătare. Învăluiți de mirosuri ademenitoare, bucătării iscusiți au pregătit bucate tradiționale din porc, iar totul s-a desfășurat sub formă unei competiții.

Bucătar: ”Slănină de porc Mangalița, salam de casă, cîrnați de casă, uscat, afumat."

La festival au participat 17 comune din Bihor, dar și una din Satu-Mare și trei din Ungaria.

Bucătar din Ungaria: "Avem caltaboș special, cu ceapă, avem sângerete, koromporkol".

Citește și
EC 2019
Electric Castle 2019. Anunțul organizatorilor privind costul biletelor la festival

Competiția bucătarilor a fost totodată și bucuria gurmazilor.

Preparatele au fost evaluate de o echipă de chefi și de organizatori.

Chef Ștefan Bercea, președinte juriu: ”Gustul va predomina, vor putea câștigă cei care fac preparate gustoase. Jurizăm și organizarea, aspectul mesei, prezentarea."

Nicolae Pop, organizator: "Sperăm că această tradiție, a preparării tradiționale a porcului, să rămână pentru totdeauna, în zona noastră, indiferent de epidemii, de modernizare și de toate care vin peste noi."

Festivalul "D-ale porcului" se încheie duminică, 25 noiembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult