Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Glamping-ul, varianta ideală pentru turiștii care vor să experimenteze o noapte la cort la standarde de hotel. Cât costă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vara este în toi, așa că s-au umplut campingurile de pe litoral de turiști dispuși să gospodărească singuri, să se trezească dimineața ca să cumpere pește abia scos din mare și dornici să socializeze.  

Au mare succes și glampingurile, ceva mai scumpe pentru că au corturi dotate cu televizoare și aer condiționat.

În Mamaia Nord dăm peste corturi de toate mărimile și formele, dar și de rulote cu turiști români sau străini.

Două familii au două rulote dotate cu toate cele necesare, inclusiv un hamac și un uscător pentru haine.

Alexandru Marian, turist: „Am venit cu de toate, cu frigider, cuptor cu microunde, aparat de cafea. Gătim totul local, nu cumpărăm nimic din restaurant". Rulota în care își petrec vacanța este un model vintage din '79, iar recondiționarea ei a costat 5.000 de euro. Cristina Barbu, turist: „Am vrut să o readuc la viață. Am găsit foarte puține".

Cât costă o vacanță la camping

Turiștii care vor să vină cu rulota la mare trebuie să plătească puțin peste 100 de lei pentru o zi în camping. În această sumă turiștii au inclus accesul la dușuri, apă caldă, dar și la curent electric. În campingul din Mamaia a venit un cuplu de turiști din Slovenia. Ea este profesoară, iar soțul ei este antreprenor. Vor sta câteva zile la Mamaia, după care își vor continua vacanța în Bulgaria și Grecia. Rulota lor a costat 70.000 de euro. Turistă din Slovenia: „Avem și un scuter, așa că putem să mergem în oraș". Câțiva metri mai încolo, cineva fierbe porumb. Mirosul a învăluit tot locul.

Citește și
glamping
Românii plătesc 450 de lei pentru o noapte într-un cort din campinguri de 5 stele

Turist: „Viața în camping e ceva deosebit. Nu e ca la hotel".

Cei care vor să fie aproape de natură, dar doresc, totuși, și confort cu aer condiționat, pot opta pentru glampinguri, adică pentru campingurile de lux.

Într-un loc de pe litoral proprietarii au instalat inițial 10 igluu-uri. Însă, pentru că cererea a fost foarte mare, au mai pus 16. O noapte de cazare costă 400 de lei.

Turist: „Sunt foarte aproape de plajă, în mijlocul naturii. Cel mic se poate juca pe iarbă".

Andreea Zechiu, managerul unui glamping: „Au aer condiționat, Smart TV, baie proprie, pat dublu, frigider și cam tot ce îi trebuie unei camere de hotel". Cristian Barhalescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est: „Există cerere. Piața solicită în continuare locuri de cazare la cort sau rulote și s-au creat astfel de facilități în zone private".

Un glamping similar este și la Costinești. Cei interesați vor da 450 de lei, iar în acest preț intră și accesul la piscină.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult