Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dunărea, locul de vacanță perfect pentru turiștii care stau departe de mare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă vă doriţi o vacanţă mai ieftină, dar locuiţi departe de mare, puteţi să mergeţi la Dunăre.

Tot mai mulţi turişti sunt interesaţi de această alternativă, iar în localitățile de la malul fluviului au apărut tot soiul de pensiuni şi căsuţe. După o zi de plajă, oaspeţii sunt aşteptaţi cu voie bună şi o ciorbă de peşte.

Plajele de la Bascov şi de la Calafat atrag la sfârşitul săptămânii o mulţime de turişti. Intrarea este gratuită. Turistă: "Venim de la 70 de km şi singura diferenţă ar fi distanţa. E mai aproape Dunărea decât Marea Neagră"

Pentru 30 de lei doritorii pot să facă o plimbare cu barca.

Răzvan Angiu, barcagiu: "Sunt foarte mulţi, anul trecut am avut care au oprit la noi cu barca şi au stat patru zile şi trebuiau să meargă în Delta şi nu s-au mai continuat drumul şi au rămas cu noi 4 zile la Bascov".

Citește și
Coada de masini la statia de taxare de la Fetesti, pe autostrada A2, Bucuresti - Constanta
Taxa pentru podul de la Feteşti ar putea fi eliminată. "Autostrada e o ruşine"

Irina Bețiu, reprezentant restaurant: "…totul este ca la mare, doar că noi avem Dunăre. Cred că turistului îi ajunge 50 de lei, 100 de lei, asta cu masa cu tot". După o zi de plajă, în pensiunile de pe mal puteţi să vă delectaţi cu mâncare tradiţională.

Ajungem în localitatea Cetate, din Dolj, la 20 de km de Calafat. În sezon pensiunile cochete sunt arhipline.Turiştii plătesc între 100 de lei la căsuţa şi 250 de lei pentru un apartament.

Sergiu Vasilov, reprezentant pensiune: "…o zonă de descoperire…lumea petrece 2 nopţi să aibă o zi tihnită, să guste din toate câte un pic şi după aia porneşte mai departe spre Costa Dalmata sau spre Grecia în sezonul ăsta". Ştefănia Titucea, reprezentantă pensiune: …o zi de pescuit este 50 de lei vin turişti care aleg câteva ore numai pentru pescuit şi turişti care vin să se cazeze pentru mai multe zile Dacă tragem linie, pentru un weekend la Dunăre, o familie nu dă mai mai mult de 500 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult