Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO A fost inventat ecranul TV care îți permite să simți aromele alimentelor pe care le afișează

Un profesor japonez a inventat prototipul unui ecran TV care îți permită să simți aromele alimentelor pe care le afișează. Cei care vor să le guste trebuie doar să lingă device-ul.

Ecranul se numește „Tase the TV (TTTV)” și conține 10 recipiente de arome care sunt pulverizate în diferite combinații pe o folie de plastic ce este stratificată pe un televizor cu ecran plat, în încercarea de a recrea gustul unui aliment.

„Scopul este acela de a face posibil ca oamenii să poată experimenta mâncatul într-un restaurant din altă parte a lumii în timp ce, de fapt, stau acasă”, a spus profesorul Homei Miyashita.

„Mă gândesc să fac o platformă unde aromele din toată lumea să fie distribuite drept „conținut aromatic”. Este ca și cum te-ai uita la un film sau ai asculta muzică. Sper ca oamenii să poată, în viitor, să descarce aromele mâncărurilor din restaurantele scumpe indiferent de locul în care se află”, a mai spus profesorul, potrivit insider.com.

Un student a făcut și o demonstrație. Acesta a transmis device-ului că vrea să simtă gustul unei ciocolate. Recipientele de arome au presărat o probă pe foaia de plastic atașată ecranului.

Citește și
ciuperci
Adidașii confecționați din ciuperci, cea mai nouă invenție din lumea modei

„Este asemănătoare ciocolatei cu lapte. E dulce ca un sos de ciocolată”, a decris studentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult