Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Timp de 12 ani, NASA a crezut că a pierdut un satelit. Un astronom amator l-a găsit acum

Timp de 12 ani, specialiștii de la NASA au crezut că au pierdut în spațiu satelitul IMAGE, după ce acesta a încetat brusc să mai emită semnale.

Însă la începutul acestui an, un astronom amator care căuta urme ale misiunii secrete Zuma (lansată de SpaceX) a descoperit ceva la care nu se aștepta: semnale de la un satelit.

Astronomul se numește Scott Tilley și este din Canada, potrivit CNN, care și-a dat seama ulterior că semnalul aparține acelui vehicul NASA despre care toată lumea a crezut că este pierdut: IMAGE.

După ce a anunțat pe Twitter și pe blog descoperirea sa, Scott a intrat în legătură și cu persoana care fusese desemnată cu găsirea satelitului.

Marți, NASA a confirmat că acest satelit este într-adevăr IMAGE.

Citește și
satelit
Cercetatorii rusi cred ca au descoperit tehnica prin care pot demonstra existenta vietii extraterestre. Descoperirea facuta

Apoi, cei de la NASA au făcut un anunț neașteptat, precizând că au reușit chiar să obțină niște date de la satelit și că este posibil ca sistemul principal de control să fie funcțional.

Satelitul IAMGE a fost lansat în martie 2000, având misiune principală studierea magnetosferei Pământului - adică acel câmp magnetic ce acoperă Pământul, ca un scut.

Misiunea a fost declarată de succes, ajutând la realizarea unei hărți în detaliu a caâmpului magnetic al Terrei, ceea ce a dus la 37 de descoperiri științifice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult