Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care noul virus infectează celulele, surprins pentru prima dată la microscop

Your browser doesn't support HTML5 video.

Momentul în care noul virus infectează o celulă sănătoasă a fost capturat pentru prima dată, folosind un microscop care poate mări obiectele de până la două milioane de ori.

Cercetătorii din Brazilia au folosit un microscop electronic puternic pentru a surprinde scena, în timp ce studiau modurile în care coronavirusul se reproduce și se răspândește, potrivit Daily Mail.

Într-o serie de imagini se pot observa multiple particule ale virusului mortal încercând să intre într-o celulă, inclusiv momentul în care acestea reușesc să pătrundă în interiorul acesteia.

Oamenii de știință au folosit un instrument care reușește să mărească obiectele de până la două milioane de ori. Acesta a reușit să surprindă momentul din interiorul celulei și să vadă cum acționează virusul.

Potrivit cercetătorilor, celulele folosite provin de la maimuțele verzi din Africa și nu de la oameni. Acest tip de celule este utilizat frecvent în testele de laboratoare.

Citește și
Interzicerea exportului de cereale, ”o decizie dramatică”. Embargoul României va duce la creșterea prețului la grâu în lume
Bloomberg: Interzicerea exportului de cereale de către România, ”o decizie dramatică”. Ce efecte globale va avea

Instituții de cercetare din întreaga lume studiază virusul îndeaproape, cu scopul de a descoperi un mod în care să-l poată opri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult