Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nu vor să plece din România cei trei elevi hunedoreni care au creat un program pentru Stația Spațială Internațională

Cei trei elevi din Hunedoara care au creat un program pentru Spația Stațială Internațională nu vor să plece din România și spun că țara noastră le poate oferi educația de care au nevoie în domeniile lor.  

Cei trei elevi din Hunedoara au creat un program care va rula pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a monitoriza evoluţia şi starea de sănătate a vegetaţiei de pe planeta Pământ. Experimentul a fost propus de echipa clubului RobotX, al cărui mentor este profesorul Mircea Nistor, scrie PRESShub.

Programul a fost realizat de Alexandru Budiul, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Traian Lalescu”, Maria Alexa, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic ”Traian Lalescu”, şi de Luca Rădos, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Iancu de Hunedoara”.

”Cei de la Agenția Spațială Europeană (ESA) dau posibilitatea elevilor să propună proiecte care se pot desfășura la bordul Navei Spațiale Internaționale. Noi am propus anul acesta un proiect care are o mare însemnătate, respectiv să încercăm să depistăm din cosmos starea de sănătate a vegetației la scară planetară”, a explicat Mircea Nistor.

Articolul integral cu declarațiile celor trei mari câștigători poate fi citit pe PressHub. 

Citește și
NASA anunță că americanul de pe Stația Spațială Internațională va reveni ”cu siguranță” pe Pământ cu nava rusească Soyuz
O navă spaţială rusească a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

”Noi sperăm că vom face o schimbare în țara noastră, adică având în vedere că ne vor fi oferite posibilități de a studia domeniile pe care le alegem noi în România, care oferă o educație bună. Mai are nevoie bineînțeles de îmbunătățiri, însă noi dorim ca rămânând în țara noastră să ajutăm la această schimbare și să oferim oportunități mai bune”, a declarat Maria Alexa, elevă în clasa a noua, cea care a conceput proiectul câștigător. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult