Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Creatura marină misterioasă descoperită în apele britanice. Oamenii de știință au rămas surpinși de această specie | FOTO

O nouă specie de creatură marină a fost descoperită în apele britanice. Descoperirea a fost făcută în largul coastei de sud-vest a Angliei.  

Oamenii de știință de la Centre for Environmental Fisheries and Aquaculture Science au descoperit o nouă specie de creatură marină.

Până acum se credea că există doar două specii de melci de mare din genul pleurobranchidelor - niciuna dintre ele nu fusese văzută până acum în apele britanice.

Însă oamenii de știință de la CEFAS, care studiază apele din sud-vestul Angliei, au rămas surpinși când și-au dat seama că au descoperit o a treia specie.

Citește și
melc multicolor Babakina anadoni
VIDEO Creatură multicoloră rar întâlnită, văzută în premieră în Marea Britanie. Modul inedit în care se hrănește

Specia a fost numită Pleurobranchaea britannica și a fost găsită în timpul expedițiilor efectuate în 2018 și 2019 în vestul Canalului Mânecii și în Marea Celtică de către CEFAS și Instituto Espanol de Oceanografía.

Au fost descoperite 14 exemplare din noua specie, care măsoară între doi și cinci centimetri. Este un tip de melc de mare cu branhii.

Această specie de melc este mai frecvent întâlnită în apele mai calde din Marea Mediterană. Oamenii de știință cred că aceasta s-ar fi mutat atât de departe în nord din cauza efectelor continue ale schimbărilor climatice.

Ross Bullimore, un ecologist marin de la CEFAS care a făcut descoperirea, a declarat: „A fost nevoie doar de o scurtă inspecție a două specimene pentru a fi siguri că am dat peste o specie de Pleurobranchaea. Acest lucru a fost emoționant, deoarece nicio altă specie din acest gen nu fusese documentată în apele din Marea Britanie, sau chiar atât de departe în nord”.

Dr. Juan Lucas Cervera Currado, profesor titular al Departamentului de Biologie de la Universitatea din Cadiz, Spania, spune că noua specie ar putea fi răspândită pe coasta de vest a Franței și pe coastele nordice ale Spaniei și Portugaliei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult