Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ianis Hagi este campion în Scoția. Rangers a luat titlul după 10 ani

Glasgow Rangers a devenit campioană a Scoţiei la fotbal pentru prima oară după 2011, în urma remizei (0-0) obţinute de marea rivală Celtic, câştigătoarea ultimelor nouă titluri, cu Dundee United, informează AFP.

După victoria cu 3-0 cu Saint-Mirren, de sâmbătă, în cursul căreia Ianis Hagi a înscris ultimul gol al echipei antrenate de Steven Gerrard, în min. 46, Glasgow Rangers mai avea nevoie nevoie de un punct pentru a-şi asigura trofeul.

Făcând meci nul la Dundee (locul 8), Celtic Glasgow se află la 20 pct în urma lui Rangers, mai având şase meciuri de disputat şi astfel nu mai poate recupera diferenţa.

Acest titlu este o recompensă pentru echipa antrenată de fostul căpitan emblematic al lui Liverpool, Steven Gerrard, care a câştigat 28 din cele 32 de meciuri disputate, între care 16 pe teren propriu.

Totodată, acest titlu marchează revenirea în elită a celui mai titrat club din istoria Scoţiei (55 titluri), după nouă ani de la redresarea judiciară şi o retrogradare administrativă care a dus echipa în divizia a 4-a.

Citește și
Kira Hagi și puterea de a deveni cap de afiș, fără a fi fata lui tata. ”Iubesc România, sufletul meu e aici”
Kira Hagi și puterea de a deveni cap de afiș, fără a fi fata lui tata. ”Iubesc România, sufletul meu e aici”

Acest titlu în Scottish Premiership este primul trofeu câştigat de Gerrard ca antrenor, după o carieră de jucător de excepţie cu Liverpool (un trofeu de Liga Campionilor, o Cupă UEFA, 2 Cupe ale Angliei şi 3 Cupe ale Ligii).

Rangers ocupă primul loc, cu 88 pct (32 jocuri), urmată de Celtic 68 pct (32), Hibernian 52 pct etc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult