Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Corpul jurnalistului saudit dispărut ar fi fost dizolvat în acid sulfuric

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au apărut noi detalii legate de anchetă ce vizează dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashaoggi. Acestea indică faptul că, la un moment dat, rămăşiţele acestuia ar fi putut fi dizolvate în acid sulfuric, relatează Sky News.

Potrivit lui Kemal Ozturk, fost consilier pe relaţii cu presa al preşedintelui Turciei, corpul jurnalistului s-ar fi "evaporat" undeva pe drumul dintre consulat şi casa consulului.

Autoritățile turce au evitat, însă, să utilizeze termenul de "acid sulfuric", circulând mai degrabă ideea de "acid chimic cu acțiune foarte rapidă".

Sky News, care citează o sursă apropiată anchetatorilor turci, a mai precizat că aceasta este, însă, doar una dintre posibilele scenarii.

Jamal Khashaoggi, care a scris articole şi pentru The Washington Post, a intrat în consulatul saudit din Istanbul pe data de 2 octombrie. De atunci nemafiind văzut, tot mai multe dovezi indicând că a fost ucis.

Citește și
Regele Arabiei Saudite
Cazul jurnalistului Khashoggi. Arabia Saudită amenință SUA cu represalii

Alte informaţii publicate de New York Times sau The Wall Street Journal indică faptul că jurnalistul ar fi fost torturat, drogat, că i-ar fi fost tăiate degetele şi ulterior uciderii lui, corpul i-ar fi fost dezmembrat.

Miercuri, autorităţile turce au efectuat o percheziţie de opt ore în casa consulului saudit la Instanbul, colectând mostre de sol şi de DNA pentru mai multe examinări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult