Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Americanca Sunisa Lee, campioană olimpică la gimnastică, victima unui atac rasist în SUA

Gimnasta amerincană Sunisa Lee, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a mărturisit că a fost victima unui atac rasist cu spray iritant lacrimogen la Los Angeles, potrivit BBC.

Celebra sportiva a declarat, în cadrul unui interviu pentru Pop Sugar, că în urmă cu câteva săptămâni, când se afla la Los Angeles pentru o serie de filmări la emisiunea Dancing with the Stars, a fost atacată în timp ce aștepta un Uber alături de un grup de prieteni asiatici.

Pe lângă aceștia a trecut o mașină, iar cei care se aflau în autovehicul le-au adresat injurii rasiste și i-au spus gimnastei să plece înapoi de unde a venit. Mai mult, o persoană a folosit un spray cu piper către Sunisa Lee.

Potrivit sursei citate, părinții sportivei au emigrat în SUA din Laos.

„M-am enervat foarte tare, dar nu puteam face nimic pentru că au plecat imediat. Nu am făcut nimic împotriva lor, pur şi simplu am lăsat să se întâmple ceea ce s-a întâmplat”, a spus sportiva.

Citește și
medalie cojita
O sportivă din China se plânge că medalia câștigată la Jocurile Olimpice se... cojește

Atacurile împotriva americanilor de origine asiatică au devenit tot mai dese în SUA. În aprilie, Sakura Kokumai, olimpica americană de karate Sakura Kokumai, care este japonezo-americană, a fost abordată în timp ce se antrena într-un parc din California.

Bărbatul, care i-ar fi strigat insulte rasiste, a fost arestat pentru amenințări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult