Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un lup din Ucraina a ajuns la sanctuarul din Zărnești, după un drum de patru zile prin zone de război

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un lup din Ucraina, care a fost găzduit temporar la grădina zoologică din Rădăuţi, a ajuns în sanctuarul de la Zărneşti.  

Animalul a fost salvat de Asociaţia Casa lui Patrocle dintr-o grădină zoologică bombardată. Acum, lupul va avea o viaţă mai bună, în afara gratiilor și ferit de bombe.

Lupul Akela a fost adus din Ucraina de Asociația Casa lui Patrocle, după ce grădina zoologică din Zaporojie a fost distrusă de bombardamente.

După un drum de 4 zile prin zonele de război, animalul a ajuns în siguranţă în România şi a fost adăpostit la grădina zoologică din Rădăuţi. Acum, Akela a fost transferat în sanctuarul de la Zărneşti.

Lupul Akela s-a refăcut la Rădăuți după traumele suferite în Ucraina

Roxana Ciornei, fondator ONG Casa lui Patrocle: "Am tranchilizat lupul, l-am îmbarcat, a ajuns cu bine. Va avea si alţi colegi, am înţeles că o lupoaică tot din Ucraina, vor vorbi pe limba lor și se bucură de libertate. Este un lup foarte bătrân”.

Citește și
Karina Chikitova fetita padure
Povestea emoționantă a unei fetițe supranumite Mowgli, după ce a stat 12 zile într-o pădure plină de lupi și urși

Cât timp a fost adăpostit la Rădăuţi, lupul s-a refăcut după traumele suferite.

Roxana Ciornei, fondator ONG Casa lui Patrocle: "A fost ţinut în condiţii improprii. Era slab, era speriat. Este un lup cuminte, socializat, însă avea nevoie de puţin mai mult decât un spaţiu şi câteva gratii împrejurul lui”.

În perioada următoare, Akela va sta în carantină, apoi va fi eliberat împreună cu celelalte animale în sanctuar.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult