Taurii din rasa Angus sunt tot mai căutați în România. Care este principala diferență față de o carne de vită normală
Your browser doesn't support HTML5 video.
Mai mult, România este cel mai mari crescător de astfel de tauri din Europa.
Toți ochii au fost pe friptura pregătită de un bucătar chef, după o rețetă știută doar de el.
Szabolcs Lengyel, chef: ”Carnea se condimentează încet, apoi o punem la fum la 130 de grade Celsius, ținem chiar uneori 15 ore.”
Participanții la licitatie au putut să testeze astfel cât este de fragedă carnea taurilor puși în vanzare.
Carnea din rasa Angus este cu o treime mai slabă față de carnea de vită normală, spun specialiștii. Iar prețul taurilor din rasa Angus a urcat cu câte zece bani la fiecare strigare. La final, animalele s-au vândut cu 15 lei pe kilogram, adică 6000-7000 de lei fiecare exemplar.
Iar în țara noastră se cresc cei mai mulți tauri din rasa Angus. Așa că fermierii știu bine ce caută.
Ioan Gociman, director asociație: ”În cadrul asociației noastre avem mai bine de 1600 de ferme, peste 120 de mii de capete în toate județele țării.” În ultimii ani, rasa Angus este foarte căutată pentru că rezistă bine la temperaturile de la noi și se adaptează ușor pe pășunile din România.