Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sindicaliștii din BNS afirmă că vor reclama noua Lege a pensiilor la Comisia Europeană: ”Milioane de români vor fi afectați”

Blocul Național Sindical afirmă că sesiza Comisia Europeană din cauza incertitudinilor pe care le aduce noua lege a pensiilor.  

Dumitru Costin, preşedinte BNS, susține că noul act normativ care a fost adoptat recent în Senat, îi sancţionează pe salariaţii activi. ”Am prezentat principalele probleme pe care le va aduce proiectul de lege, odată intrat în vigoare. Milioane de români vor fi afectaţi direct. De asemenea, am prezentat şi principalele soluţii pentru îndreptarea acestor erori”, arată BNS, potrivit News.ro. ”Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege. Am sesizat deja comisarul european pentru muncă! Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflaţi în plată. Nu pare să fie soluţia pe care o aşteptau lucrătorii din România! Pregătiţi-vă, că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare aşa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului”, a menţionat Costin.

Sursa banilor din care s-ar face majorările prevăzute în noua Lege a pensiilor nu este precizată, iar acesta este și motivul pentru care opoziția a acuzat PNL și PSD că proiectul nu este decât o minciună prin care puterea vrea să își asigure voturile vârstnicilor.

Potrivit legii propuse de Ministerul Muncii, punctul de pensie va crește de la 1.785 de lei la 2.031 de lei de la 1 ianuarie.

Mai apoi, în luna septembrie, printr-o recalculare, ar urma să crească alte pensii, adică vorbim de încă 10 miliarde de lei.  

Citește și
Daniel Zamfir
Scandal la dezbaterile pe legea pensiilor. Zamfir (PSD) acuză USR că a cumpărat „penisuri și vagine de pluș” prin PNRR

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult