Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Servicii stomatologice gratuite pentru persoane asistate social. Medicii fac voluntariat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un centru stomatologic pentru persoanele asistate social a fost deschis luni, la Galaţi.

 

Serviciile gratuite sunt asigurate de profesorii şi studenţii din anii terminali de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, care vor lucra în regim de voluntariat, în două ture. Clinica nu va duce lipsă de pacienţi: nu mai puţin de douăzeci de mii de persoane asistate social, din căminele de bătrâni sau cu venituri foarte mici, sunt deja în evidenţele primăriei.

Centrul stomatologic a fost deschis printr-o asociere dintre Colegiul Medicilor Dentişti, Universitatea Dunărea de Jos şi Primăria Galaţi. Cei de la Facultatea de Medicină şi Farmacie au cumpărat, până acum, echipamente în valoare de 120 de mii de euro. Primii pacienţi au fost persoanele vârstnice de la căminele primăriei.

Deocamdată, centrul va funcţiona cu 17 scaune stomatologice. Toate materialele, inclusiv cele consumabile, vor fi cumpărate de Primăria Galaţi, care a evaluat costurile la două milioane de lei pe an.

Citește și
studenti
Tot mai mulți tineri români pleacă voluntari în țările defavorizate pentru proiecte umanitare

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: "Oamenii pe care îi vedeţi aici sunt din centrele sociale ale primăriei municipiului Galaţi. E o procedură pusă la punct, extrem de transparentă, pe care cât mai mulţi cetăţeni, sperăm noi, o pot accesa şi să se înscrie în acest program."

Reporter: ”Cine va lucra aici?” Doctor Aurel Nechita, fondatorul Facultăţii de Medicină Galaţi: ”Cadrele didactice universitare de la secţia de stomatologie a facultăţii de Medicină şi Farmacie. Sunt peste 40 de cadre didactice, fiecare pe diferite specializări. Şi, de asemenea, studenţii din ultimii doi ani, anul 5 şi anul 6."

Statisticile arată că, în România, consumul de pastă de dinţi este mai mic de două tuburi pe cap de locuitor, într-un an. De asemenea, în medie, ne schimbăm periuţa o dată la un an şi patru luni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult