Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii, locul 2 în Europa la sedentarism. De ce nu fac mișcare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii sunt pe locul doi în Europa la sedentarism. Este concluzia Comisiei Europene, după un sondaj privind activitatea fizică.

Euro-barometrul arată că peste jumătate din populaţia ţării nu se implică niciodată în activităţi sportive, iar scuza principală este lipsa timpului. Medicii atrag atenţia că astfel favorizăm apariția bolilor cardio-vasculare sau a diabetului.

Aproape trei sferturi dintre români spun că petrec cel puţin două ore şi jumătate pe zi stând jos, iar când vine vorba de puţină mişcare, 63% preferă să spună pas. Ba mai mult, potrivit Eurobarometrului, mai mult de un sfert dintre românii chestionaţi au recunoscut că nu merg pe jos nici măcar 10 minute pe zi.

În ţările nordice oamenii sunt încurajaţi să meargă în parcuri sau să se înscrie la săli de sport ca să facă mişcare. În America există un adevărat cult pentru sport şi pentru întreţinerea formei fizice. În România, însă, doar 3% dintre oameni merg la un centru sportiv ori au antrenor personal. Restul preferă să facă mişcare acasă pentru că e mai ieftin.

Toţi românii chestionaţi în Eurobarometru spun că autorităţile ar trebui să se implice mai mult şi recunosc că s-ar apuca de sport în primul rând pentru sănătatea lor. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii trag şi ei un semnal de alarmă în acest sens şi ne amintesc că inactivitatea fizică, este printre principalii factori de risc pentru mortalitatea globală.

Citește și
ryanair
Europa, afectată de cea mai mare grevă din istoria Ryanair. Două curse din Bucureşti, anulate

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult