Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Porțiile comandate mai mici și mai scumpe îi obligă pe angajați să-și aducă mâncarea de acasă. ”Sunt doar avantaje”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prețurile mari au schimbat radical obiceiurile angajaților din România. Tot mai mulți merg la serviciu cu pachețelul de acasă.

Au ajuns aici după ce o porție de mâncare, plus transport și bacșiș, a ajuns să coste cât masa de prânz pregătită în casă pentru două sau trei zile.

”El: Știi să împachetezi burritos? Vrei să încerci? Hai că între timp pornesc plita. Ea: Sigur. Ea: Începem cu fasolea? El: Poți pune și fasolea. Ea: E ok? El: Da. Poți să îl pui în tigaie”.

La prânz, în bucătăria unei companii de IT din Cluj-Napoca este forfotă. Câțiva angajați au toate ingredientele pregătite și s-au apucat să facă burrito pentru masa de prânz. Mulți alții își aduc mâncare pregătită acasă și doar o încălzesc la serviciu.

Maria Nenu, programator: ”Vin des la birou cu pachețel de acasă, orez, tot felul de mâncăruri gătite dinainte. Sunt doar avantaje, pentru că pe lângă faptul că controlezi calitatea mâncării, poți și să socializezi cu colegii”.

Citește și
Damen concediază 870 de muncitori români de pe șantierele navale Galați și Mangalia
Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia. Peste 1.000 de angajați vor intra în șomaj tehnic

Radu este pasionat de gătit, așa că improvizează aproape zilnic.

Radu Buta, programator: ”Cel mai bine se potrivesc pastele dacă sunt făcute tip caserolă, la cuptor, lasagna, orez cu ceva proteină, poate o vită tocată gătită la tigaie, chestii care merg încălzite a doua zi”.

”Acasă, de banii de care comanzi, mănânci două zile”

Un studiu recent, realizat de iVox, arată că 33% dintre angajații români aleg să ia prânzul la un restaurant ori să comande la birou, în timp ce 56% dintre ei preferă pachetul de acasă.

Obiceiurile s-au schimbat faţă de anii anteriori, din cauza situației economice care a afectat puterea de cumpărare a românilor.

Oamenii reclamă că porțiile sunt mai mici, prețurile mai mari, iar calitatea ingredientelor din mâncarea comandată este îndoielnică de multe ori. Așa că un covrig sau o plăcintă pe fugă pot fi variantele câștigătoare.

„-De obicei îmi iau de acasă pachet, pentru că gătesc pentru toată familia și știu ce am făcut eu. -Sunt avantaje față de mâncarea comandată la restaurant? -Da, prețul și calitatea. Știi ce ai făcut acasă”.

”În cursul săptămânii, mergând la job, mănânc mai mult prostioare. Acasă, cel mai rentabil e acasă. De multe ori porțiile comandate sunt mult mai mici, prețul măricel. Acasă, de banii de care comanzi, mănânci două zile”.

Pe de altă parte, reprezentanții platformelor de livrări concurează în oferte și reduceri pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult