Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Începe ”sezonul gropilor” în România. Încălzirea vremii strică asfaltul de pe drumuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe lângă bucățile de gheață, care cad peste tot, apar și gropile din asfalt, odată cu încălzirea vremii. Acolo unde responsabilii nu au intervenit să astupe craterele, șoferii se plâng că își strică mașinile și se pot accidenta.

Procedura prin care pot fi despăgubiți este destul de complicată, iar oamenii își primesc cu greu banii pierduți în gropile din asfalt.

Cu un kilometru înainte de intrarea pe autostrada A1 - în județul Timiș - gropile apărute în asfalt, imediat după ce s-a topit zăpada, le pun probleme mari șoferilor. Ca să nu își strice masinie, trebuie să reducă viteza.

Pe Drumul Național 1, găurile din asfalt sunt atât de mari încât se văd și de la 30 de metri înălțime. La fel de gravă este situația și pe autostrada către mare, dar și pe șoseaua de centură a orașului Galați.

Din cauza episoadelor repetate de îngheț-dezgheț, plombele sar pur și simplu. Reprezentanții Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că au început să caute soluții.

Citește și
groapa gunoi Mestecăniș
Localnicii au reuşit să blocheze deschiderea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: "Sunt firești deteriorile asfaltului în perioada de iarnă, din cauza frigului, din cauza intemperiilor, din cauza utilajelor, din cauza materialului antiderapant, iar pentru a menține viabilitatea trebuie să interveniți cu reparații temporare, pentru că atât se poate face în această perioadă friguroasă."

Probleme la fel de mari sunt și pe drumurile din orașe. În Timișoara - de pildă - pe harta Waze sunt semnalate sute de gropi. Aceleași nemulțumiri le au și șoferii din Cluj-Napoca.

Iulia Persă, purtător de cuvânt Primăria Cluj Napoca: "Noi intervenim cu lucrări specifice perioadei de iarnă, adică plombări, după care în primăvară intervenim pentru a le definitiva."

În Galați, cei mai nemulțumiți de gropile apărute în asfalt sunt taximetriștii - care ajung des cu mașinile în service.

Șofer: "Scoți bani mulți din buzunar ca să întreții mașina. O strică. Mergi cu ea în service mult mai repede decât ar trebui."

Șoferii care își strică mașinile în gropile din asfalt pot primi despăgubiri, în instanță, de la administratorul drumului. Demersul este însă unul complicat. Ghinioniștii au nevoie de fotografii, o reclamație la poliție, un martor și o constatare a pagubelor într-un atelier auto.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult