Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fritz a cântat muzică populară pe scena Filarmonicii Banatului. Ce zice despre el fostul primar, mare iubitor de muzică

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Timișoara, și fostul, și actualul primar au talent la muzică. Dominic Fritz a cântat la un festival imnul neoficial al Banatului, o melodie populară.  

Înainte să ajungă în funcție, Fritz a dirijat un cor de muzică bisericească și a mărturisit că muzica îl deconectează de la problemele din administrația locală.

Și la șefia Consiliului Județean Timiș este un cântăreț care a participat la Vocea României.

”Unde cântă colțul ierbii Și vin la izvoare cerbii Banatule, loc de dor Unde cântă colțul ierbii Și vin la izvoare cerbii Banatule, loc de dor”.

Organizatorii au anunțat de la început că pe scena Filarmonicii Banatului vor urca și invitați surpriză. Când l-au văzut pe primar, oamenii s-au gândit că urmează un discurs, nicidecum un moment artistic.

Citește și
George Simion
Reacția lui George Simion, după ce Dominic Fritz l-a acuzat că a intrat cu o „bandă” Aur în Primăria Timișoara
Dirijorul ansamblului spune că primarul Fritz ”s-a descurcat onorabil”

Când colo, Dominic Fitz a fost acompaniat de Ansamblul Timișul, iar la final a fost aplaudat îndelung. A fost prima dată când primarul a cântat muzică populară în public. Înainte să fie ales era dirijorului unui cor de muzică bisericească, iar în copilărie a luat lecții de pian și violoncel.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: ”A fost un moment pentru public spontan, dar da, am avut o repetiție înainte. Poate o să fie și o a doua oară, asta a fost o mică surpriză, dacă o repetăm prea des își pierde farmecul”.

Deian Galetin, dirijor Ansamblul Timișul: ”A fost un spectacol în ziua de Florii, la care în afară de artiștii consacrați au participat și oameni din diverse, care au alte meserii. Ideea spectacolului era de a promova muzica populară și domnul primar, ca și ceilalți, s-au descurcat onorabil pentru niște amatori. Am știut ce va cânta dumnealui, noi nu am avut emoții”.

Dominic Fritz a venit la primărie în urma liberalului Nicolae Robu, mare iubitor de muzică.

Nicolae Robu: ”La steaua care a răsărit, e o cale atât de lungă, că mii de ani i-au trebuit luminii să ne ajungă”.

Fostul primar Nicolae Robu va lansa un album, președintele CJ a cântat la Vocea României și Eurovision

Nicolae Robu nu a ajuns să cânte pe scena Filarmonicii Banatul, dar a avut un moment cu formația Phoenix. Acum, că nu mai este la primărie, se pregătește să lanseze un album. Pe Dominic Fritz, îl apreciază strict pentru calitățile muzicale.

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei: ”El cântă bine, nu neapărat folclorul nostru îl cântă bine, dar în general cântă bine”.

Concluzia o trage Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș - fost participant la Vocea României și Eurovision.

Alin Nica, președinte Consiliul Județean Timiș: ”Politicienii sunt și ei oameni, și manifestările acestea artistice arată și latura sensibilă, eu o văd ca o descătușare pentru fiecare din noi. Zilnic suntem bombardați de probleme, trebuie să le rezolvăm și dacă omul nu are acest acest debușeu înnebunește”.

Alin Nica a renunțat la cariera artistică și mai cântă doar duminica, în corul bisericii.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult