Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drumuri distruse de alunecările de teren, în Prahova. Primăriile nu au bani să le repare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ca în fiecare primăvară, mai multe drumuri şi gospodării din Prahova sunt afectate de alunecările de teren. Localnicii pot străbate doar la pas şoselele rupte şi se plâng că le-au apărut crăpături în pereţii caselor.

Bugetele primăriilor sunt mult prea mici pentru a remedia problemele, susţin edilii, care aşteaptă ajutor de la Guvern.

Petre Păun, din comuna Iordăcheanu, s-a trezit cu drumul din faţa casei prăbuşit pur şi simplu. La doi paşi de această gospodărie, terenul s-a lăsat mai bine de doi metri şi pe o porțiune de 30 de metri drumul este impracticabil… Petre Păun, localnic Iordăcheanu: „S-a lăsat, s-a lăsat s-a lăsat şi dacă timpul trece o să ducă mai sus, o să cadă şi casa”

Necazuri sunt şi în Lapoş, unde zidurile de sprijin ale unui pârâu au căzut, iar un drum s-a surpat pe o distanţă de câteva zeci de metri.

Localnic Lapoş: „No, nici Salvarea nu are ..trebuie să o ia pe acolo, e greu” În satul Tisa, un stâlp de electricitate sta să cadă. Terenul pe care a fost amplasat a devenit instabil.

Jean Drăghici, localnic Sângeru: „Vecinul de aici şi vecinul de aici tot la fel…s-au deplasat pereţii, crăpături, pereţi şi mai sus a fugit terenul cu totul cu drum cu tot.” Primăriile din zonele afectate aşteaptă sprijin de la bugetul de stat, pentru consolidări. Daniel Țapu, viceprimar Sângeru: „Sperăm să se aloce fonduri şi să ia în calcul că nu avem alte resurse băneşti, financiare pentru remedierea...e o alunecare de suprafaţă, nu putem spune ...trebui făcute studii.” Calamităţile sunt provocate de precipitaţiile abundente şi de îngheţarea şi dezgheţarea repetată a solului, susţine Prefectura Prahova. Instituţia va cere bani pentru reparaţii din fondul de urgenţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult