Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cornul şi laptele, înlocuite cu miere şi păstârnac. Copiii riscă să rămână fără gustare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevii din învăţământul primar vor primi lapte doar 3 zile pe săptămână în loc de 5, ca până acum. Guvernul a hotărât să cumpere din aceiaşi bani alocaţi şi cutiuţe cu miere, fructe, ba chiar păstârnac proaspăt, morcovi, sau sfeclă.

Medicii specialişti în nutriţie spun că trebuie să se aibă însă în vedere că nu e o idee bună să înlocuieşti lactatele, cu un produs sănătos, dar hiper-caloric, aşa cum este mierea.

În jur de 5000 de fermieri români livrează zilnic 420 de tone de lapte, care era distribuit, până la hotărârea de guvern 640 de anul trecut, în fiecare zi din săptămână de şcoală, copiilor din învăţământul primar. Noua lege a tăiat două zile din program, în ideea că elevii să nu primească numai un produs lactat şi un corn, ci şi fructe, legume proaspete şi chiar cutiuţe cu miere.

Ministerul Agriculturii a redistribuit deja bugetul alocat, până acum, doar pentru lapte şi corn.

Aşadar, veşti bune pentru apicultori, care spun că primesc o bulă de oxigen.Pe de altă parte, pentru procesatorii de lapte decizia e dezastruoasă.

Citește și
miere
Un borcan de miere pe lună pentru copiii de la grădiniţă şi şcoala primară. Nutriţioniştii atenţionează

Dorin Cojocaru, reprezentant APRIL: ''Noi am făcut investiţii în ultimii 5 ani în fabrici de 100 de milioane de euro.

Nici reprezentanţii locali nu par încântaţi de idee. Doar 9 judeţe din 42 oferă acum fructe în şcoli din surse proprii; acum câţiva ani, un alt program naţional a eşuat.

Laurenţiu Dita, Director CJ Vrancea: „Merele erau aduse din Polonia, efectiv. Nu avantajam producătorii romani cu nimica.”

Iar în zonele sărace familiile vor trebui să ţină cont în ce zi copiii nu vor primi lapte. Din toamnă, doar judeţele bogate vor putea acorda zilnic copiilor acest ajutor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult