Noul trend din restaurantele româneşti. Cât plătim pentru un meniu ales de cei mai buni bucătari
Your browser doesn't support HTML5 video.
Astfel de evenimente scot tot mai multe persoane din case. Numai în Capitală, conform unui studiu de specialitate, 74% dintre bucureşteni mănâncă cel puţin o dată pe săptămână în oraş.
Un vin lejer, apoi un spumant care să-ţi stârnească pofta de mâncare. Aşa începe o cină la care toţi cei prezenţi primesc 5 preparate, gândite de chef, pe mâinile căruia se lasa 40 de oameni.
Cele 40 de farfurii sunt montate identic, iar pentru fiecare fel de mâncare a fost ales un tip de vin.'
Preţul acestor cine diferă în funcţie de numărul preparatelor şi de calitatea licorilor. Cu alte cuvinte, puteţi să plătiţi între 150 de lei şi echivalentul a 200 de euro de persoană.
Acest concept nou pentru România a prins în mai toate oraşele mari de la noi.
Andrei, de exemplu, este bucătar chef într-un restaurant din Cluj. La ultima cina organizată de el au participat 42 de persoane, care timp de trei ore au degustat 10 specialităţi, între care colţunaşi din coajă de cartof şi caş afumat, totul aşezat pe fan uscat.
Toate aceste mâncăruri îndrăzneţe au intrat pe piaţa românească şi pentru că tot mai mulţi romani deşi tradiţionalişti accepta să încerce lucruri noi.
Un studiu realizat de un lanţ de restaurante arată că 74% dintre bucureşteni, de exemplu, mănâncă în oraş o dată pe săptămână.
In topul preferinţelor rămâne bucătăria românească, în special în rândul bărbaţilor, urmată de cea italieneasca, mediteraneana sau libaneza, apreciată de femei.
Bugetele variază în medie între 50 şi 100 de lei pentru o masă în oraş, însă cei cu un buget mai mare, spre 200 de lei, aleg bucătăria asiatică sau japoneză.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: preturi , restaurante , bucatari , degustare
Dată publicare: 25-10-2018 19:37