Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai populare destinații alese de români pentru vacanța de 1 Mai. Cât a ajuns să coste un sejur la mare sau la munte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Foarte mulți români au plecat să se bucure de această vacanță de 1 Mai la munte, la mare sau peste hotare.

Potrivit unui motor de căutare pentru cazări, anul acesta, numărul rezervărilor înregistrate a fost de patru ori mai mare față de 2022, iar încasările, pe măsură.

Datele platformei de rezervări hoteliere arată că, pentru această vacanță de 1 Mai, s-a înregistrat o creștere de 285% a numărului de cazări achiziționate, față de perioada similară de anul trecut, când nu a fost weekend prelungit de Ziua Muncii. Aceasta este încă o dovadă a faptului că turismul intern se află pe un trend ascendent.

Cele mai populare destinații pentru escapadele de 1 Mai au fost, ca de obicei, Brașov, Mamaia sau Sibiu, dar românii au ales și Bucureștiul, Sovata, Oradea și Sinaia.

În ceea ce priveşte tarifele, potrivit aceleiași platforme de rezervări, preţul mediu al unui sejur de trei nopți pentru doi adulţi, a fost de 1.059 lei. Acelaşi sejur de trei nopți, dar pentru patru persoane - doi adulţi și doi copii - a fost de 1.415 lei.

Citește și
ziua muncii 1 mai
1 Mai, Ziua Muncii. Ce se semnificație are această zi

Cele mai ieftine cazări în funcţie de regiune au pornit de la 99 lei de persoană pe noapte în staţiunile balneare, 109 lei de persoană pe noapte la mare, 116 lei de două persoane pe noapte în oraşe, 128 lei de patru persoane pe noapte la munte, mai reiese din informațiile platformei hoteliere.

Potrivit aceleiași surse, anul acesta, turiștii români au preferat confortul pensiunilor şi al hotelurilor. Din totalul rezervărilor de 1 Mai, 35% au fost pentru pensiuni, 34% au vizat camere de hotel, 15% au fost pentru cabană, vilă, casă de vacanţă, în timp ce doar 9% sunt pentru apartamente.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult