Cea mai tristă zi din an, Lunea Albastră. De ce urmează o perioadă grea pentru bugetari
Your browser doesn't support HTML5 video.
Specialiștii spun că ne putem mobiliza rapid dacă apelăm la exerciții fizice, odihnă și o alimentație sănătoasă.
Imediat după vacanţă, drumul spre serviciu poate să ni se pară mai lung decât de obicei. În apropierea clădirilor de birouri întâlnim numai feţe posomorâte la primele ore ale dimineţii. Psihologii spun că tristeţea sau stările depresive pot dura cel puţin o săptămână.
„E greu cu trezitul de dimineaţă”, spune o tânără. „Nu am de ales!"
Şi în instituţiile publice, unde începutul de an poate fi solicitant, atmosfera e aceeaşi printre angajaţi - pentru că se face închiderea anului privind cheltuielile.
Psihologii ne sfătuiesc să luăm sarcinile pe rând şi să le rezolvăm, dar să nu uităm să ne relaxăm.
Raluca Rotaru – psiholog: „Ar fi bine să se ocupe şi de propria lor persoană. Să facă sport, să minim 20 de minute pe zi, să revină la alimentaţia sănătoasă, ca de sărbători toţi am fost cam liberi cu alimentaţia, să se odihnească, să aibă minim opt ore de somn pe zi şi să facă activităţi care le plac"
Americanii au declarat a treia zi de luni din ianuarie drept cea mai tristă zi din an şi i-au pus numele de Blue Monday - "Lunea Albastră" . Ei explica fenomenul şi prin faptul că în această lună conturile bancare sunt goale, vremea e mai rece, iar activităţile de socializare mai puţine.
Cei care observă că nu ies din această stare de tristeţe după mai multe luni, ar fi bine să ceară sfatul unui psiholog.
Sursa: Pro TV
Etichete: angajati , Psihologie , depresie , serviciu , sarbatori
Dată publicare: 04-01-2019 18:35