Modifica setarile cookie
Toate categoriile

118 români au fost deja băgați în carantină, pentru ca nu au respectat autoizolarea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Crește în fiecare zi și numărul dosarelor penale deschise împotriva celor care zădărnicesc, deliberat sau nu, combaterea răspândirii noului coronavirus.

Asta chiar dacă după noile modificări ale Codului Penal pedepsele au fost majorate până la 15 ani de închisoare în cazul celor care provoacă îmbolnăviri în lanț, ba chiar și decesul celor bolnavi de Covid-19. Sunt deja aproape 150 de astfel de anchete deschise împotriva celor care, sub o formă sau alta, ignoră măsurile impuse de autorități împotriva lor și cresc astfel riscul de îmbolnăvire. În plus, la frontieră au început să apară și primele cazuri în care români întorși din zonele de risc dau declarații mincinoase în fața autorităților. Toți sunt acuzați acum penal. Asta în timp ce alte 665 de persoane care au încălcat obligația de a rămâne în autoizolare au primit amenzi de până la 5000 de lei fiecare.

Câte persoane au fost plasate în carantină de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2  

Un număr de 118 persoane au fost plasate în carantină instituţionalizată, de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, pentru că nu au respectat perioada de autoizolare, informează luni Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, conform sursei citate, două persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Autorităţile reamintesc că, începând de luni seara, în intervalul orar 22,00 - 6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:

Citește și
Coronavirus in Romania
Coronavirus România, LIVE UPDATE 23 martie. Al șaptelea deces, confirmat. Pacienții care nu prezintă urgențe vor fi externați

* deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/ gospodărie şi locul/ locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; * deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/ domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale; * deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; * deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie; * deplasări scurte, în apropierea locuinţei/ gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/ domestice.

Totodată, Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a scris, astăzi, pe Facebook că 55 de timișoreni din 500 verificați, izolați la domiciliu, nu au fost găsiți acasă.

Acesta a menționat: ”Inadmisibilă conduit! Îi lăsăm pe acești iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră?”.

Primarul susține că amenda pentru o asemenea faptă „extrem de gravă” este între 100 și 5.000 de lei, cu reducere la 50% din valoarea minimă dacă plata se face în 15 zile!: „adică, amenda devine 50 de lei!!! Vi se pare normal, stimați compatrioți?!”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult