Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Risc de infarct şi AVC, din cauza schimbării bruşte a temperaturilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trecerea bruscă de la vară, la anotimul rece ne poate afecta serios starea de sănătate. Medicii ne atrag atenţia că anumite afecţiuni se pot agrava din cauza frigului, iar în fruntea listei sunt cele cardio-vasculare.

Creşte şi numărul accidentelor vasculare cerebrale. Pentru a evita complicaţiile, este important să-i spuneţi imediat doctorului dacă aveţi ameţeli vă doare în piept ori va supăra o migrenă. Şi nu uitaţi, alimentaţia bogată în vitamine şi minerale poate fi un aliat.

Răcirea vremii vine la pachet cu o serie de neplăceri - în special în cazul celor care au imunitatea scăzută din cauza unor boli cronice.

Temeperaturile joase pot accentua problemele cardiace, producând palpitaţii, oscilaţii ale tensiunii arteriale şi dureri în piept. De altfel medicii avertizează că în sezonul rece numărul de accidente vasculare cerebrale şi chiar de infarct creşte şi cu 20%. În plus, cei cu probleme articulare pot avea dureri.

Dr. Monica Trofin, medic cardiolog: ''Nu puţine sunt cazurile în care ni se adresează pacienţi care au deja un tratament stabilit şi se adăugă clase noi de medicamente tratamentului de bază sau se modifica dozele celor existente.”

Citește și
politie bistrita nasaud
Fostă profesoară, descoperită moartă. Ar fi făcut infarct în timp ce era jefuită

Doctorii spun că este important ca atunci când ieşiţi din casa să aveţi o îmbrăcăminte adecvată: hainele nu trebuie să fie foarte groase, ci în mai multe straturi, astfel încât să puteţi renunţa la ceva dacă vi se face cald.

În perioada rece merg mai des la medic şi persoanele cu probleme ale articulaţiilor: artroza, artrită, poliartrita.

Dr. Svetlana Popescu ,medic primar reumatolog: ''Să ia antiinflatoare, masaj terapeutic şi mişcare în aer liber...să şi pună pe articulaţii chestii calde cum ar fi de pildă o sticlă cu apă calda''

Vremea rece aduce cu ea viroze respiratorii şi chiar pneumonii. Cei care suferă de bronşite sau astm bronşic trebuie să evite să iasă din casă când afară este ceaţă sau aer foarte rece şi umed'.

În plus, este perioada în care zilele sunt tot mai scurte, iar frigul şi noaptea prelungită pot avea efecte asupra psihicului. Acum se înmulţesc şi cazurile de depresie. O alimentaţie bogată în antioxidanţi - cum sunt fructele şi legumele colorate - peştele gras, o cură de vitamine şi minerale sau un pumn de nuci pot stimula sistemul imunitar, ajutând mai ales în această perioadă la păstrarea unei stări bune de sănătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult