Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nu este bună o dietă complet vegană pentru sportivi. Medicul unui club de fotbal german explică

O dietă complet vegană nu ar reprezenta un avantaj în cazul sportivilor, consideră mediul unei celebre echipe de fotbal. Sunt totuși unele avantaje în cazul jucătorilor mai în vârstă, spune Percy Marshall, medicul echipei germane RB Leipzig.

Marshall a declarat pentru Leipziger Volkszeitung că niciunul dintre jucătorii lui RB Leipzig, deţinătoarea Cupei Germaniei, nu este total vegan, dar în unele zile urmează o dietă vegană. În aceste condiții, Percy Marshall sfătuieşte fotbaliştii să nu recurgă la o dietă complet vegană, arată agenția dpa, preluată de Agerpres.

„General vorbind, nu există un substitut pentru o dietă flexibilă, echilibrată şi sănătoasă. Jucătorii profesionişti care urmează o dietă complet vegană realizează după un an şi jumătate că această extremă formă de nutriţie provoacă un deficit în anumite zone de micronutrienţi'', a spus Marshall.

Medicul a opinat că o dietă vegană ar putea funcţiona atât timp cât sportivii au oameni în preajma lor care pot influenţa aceste deficienţe.

Printre cei mai cunoscuţi sportivi are urmează o dietă vegană se numără pilotul britanic Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, şi tenismanul sârb Novak Djokovic, câştigător a 21 de turnee de Grand Slam.

Citește și
raw vegan - Shutterstock
Festival de produse vegane în Capitală. Micii din mazăre și cârnații din spanac, printre cele mai apreciate preparate

Marshall susţine că dieta vegană îi poate ajuta mai ales pe sportivii care avansează în vârstă.

„Ştim că o dietă bogată în plante poate reduce nivelurile de inflamaţie în corp. Acest lucru ajută mulţi sportivi în vârstă să beneficieze enorm de pe urma acestui lucru, o ajustare a dietei lor în amurgul carierei lor, când articulaţiile încep să scârţâie şi sunt compromise'' a mai spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult