Copiii de 3 ani au nevoie de 3 ore de mişcare pe zi, noua recomandare a autorităților medicale, în SUA
Your browser doesn't support HTML5 video.
De la ultimele recomandări, cercetările au arătat că beneficiile apar chiar dacă facem doar câteva minute de mişcare.
În urmă cu zece ani, autorităţile americane din domeniul sănătăţii recomandau ca cei mici să înceapă să facă mişcare de la vârsta de şase ani. În noile recomandări, pragul e coborât la trei ani.
Brett Giroir, secretar adjunct al sănătăţii: "Copiii cu vârsta între trei şi cinci ani au nevoie de aproximativ trei ore de activitate fizică pe zi. Pot fi activităţi uşoare, moderate sau chiar viguroase. E genul de joacă obişnuită la această vârstă."
În condiţii normale, cam atât se şi joacă cei mici la această vârstă. Însă, având în vedere că mulţi părinţi au tendinţa de a-şi lăsa copiii în faţa televizorului sau tabletei, autorităţile au simţit nevoia să facă oficial această recomandare. Iar specialiştii confirmă că e vârsta propice pentru a construi obiceiuri sănătoase pentru toată viaţa.
Valentin Fuster, medic cardiolog: "Vârsta de trei ani e critică, pentru că sunt puţini centri în creier conectaţi unii cu ceilalţi, doar câţiva. Asta înseamnă că orice i-ai spune unui copil între trei şi şase ani e stocat."
Între şase şi 17 ani, se recomandă cel puţin o oră de activitate fizică pe zi. Pentru adulţi, recomandările rămân neschimbate: minim 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână.
Brett Giroir, secretar adjunct al sănătăţii: "Poate fi mers rapid, tuns iarba, grădinărit sau dans. Orice fel de activitate care accelerează pulsul şi presupune mişcare moderată."
În urmă cu zece ani, se considera că e nevoie de minim zece minute de activitate aerobică, pentru a culege beneficiile. Între timp, cercetările au arătat că şi intervalele mai mici ajută. Pe termen scurt, câteva minute de mişcare duc la scăderea tensiunii, reduc anxietatea şi ameliorează somnul.
Şi pentru vârstnici se recomandă 150 de minute de mişcare pe săptămână, dar sunt de preferat activităţile care ameliorează echilibrul, pentru a evita căderile.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!