Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Teodorovici s-a răzgândit şi candidează totuşi la funcţia de preşedinte executiv al PSD

Potrivit senatorului Marius Dunca, Eugen Teodorovici a revenit în decizia sa de a candida la funcţia de preşedinte executiv al PSD, după ce iniţial îşi retrăsese candidatura.

 

Senatorul PSD Marius Dunca a declarat sâmbătă, că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a revenit în decizia sa de a candida la funcţia de preşedinte executiv al PSD, după ce iniţial îşi retrăsese candidatura.

"Până nu vedem delegaţii că pleacă de la congres şi clar care este rezultatul, pot apărea surprize. Pot să mai apară, poate, candidaţi, pentru că statutul nu te împiedică să candidezi în timpul congresului. A existat o procedură, trebuiau depuse dosarele, validate în Comitetul Executiv, dar, întotdeauna se poate. Ne putem aştepta la surprize. Cum şi azi noapte Eugen (Teodorovici - n.r.) s-a retras şi a revenit (...) pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv. Înseamnă că are susţinere dacă a revenit şi colegii mei şi-au dorit", a declarat Dunca.

Acesta a spus că nu regretă faptul că s-a retras din cursa pentru secretar general, pentru că "nu e o luptă pentru funcţii".

Citește și
eugen teodorovici
Teodorovici anunţă amnistia fiscală: "Este o şansă pentru companiile de stat"

"Am ales, am spus că trebuie să ne punem la masă, să alegem soluţia cea mai bună pentru partid. Nu e o luptă pentru funcţii. Trebuie să înţelegem că partidul acesta respiră prin primari, viceprimari, consilieri locali şi au nevoie de un mesaj clar de unitate şi solidaritate între noi", a spus Dunca.

El a susţinut că este nevoie de un mesaj de unitate din partea viitorului preşedinte al PSD.

 

De ce renunţase Teodorovici să mai candideze

 

 

Motivul pentru care Teodorovici a renunţat iniţial la candidatură  îl reprezenta o hârtie pe care vicepremierul Dan Suciu l-a avertizat că o va transmite primarilor din toată țara.

 

Este vorba despre o circulară transmisă de Ministerul Finanțelor către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în care se arăta faptul că impactul bugetar produs de noul Cod Administrativ este mai mare decât poate suporta bugetul de stat, respectiv de aproximativ 170 de milioane de lei pe an.

În schimb, vicepremierul Dan Suciu a susținut public la mijlocul lunii iunie faptul că impactul bugetar este ”între 100 şi 150 de milioane de lei pe an.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult