Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Guvernul ar putea permite concerte în România dacă se fac teste Covid-19 la intrare

Coaliția de guvernare analizează în această perioadă posibilitatea de relaxare a unor restricții pentru organizatorii de concerte și administratorii sălilor de sport.

 

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că Guvernul ar putea fi de acord cu relaxarea acestor restricții dacă managerii restaurantelor, organizatorii de concerte și administratorii sălilor de sport ar accepta să impună obligativitatea realizării unor teste Covid-19 la intrare.

Astfel, potrivit surselor citate, la Ministerul Culturii se va forma un grup de lucru în perioada următoare, unde cei afectați vor putea veni cu propuneri concrete în acest sens, dar care să fie acceptate și de către specialiști.

Sursele politice mai spun că cei din Guvern afirmă că reprezentanții domeniilor afectate de aceste restricții nu au venit cu ”propuneri” până acum.

Citește și
Adrian Despot
Adrian Despot (Vița de Vie): ”Nu văd posibilitatea să mai existe festivaluri în viitor”

Recent, reprezentanții industriei ospitalității, ai culturii, dar și cei din organizarea evenimentelor au tras un semnal public de alarmă, afirmând că sunt la un pas de dezastru.

De asemenea, peste 200 de organizatori de evenimente din domeniul cultural i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să pună la punct un plan naţional de relansare a culturii și să aplice măsuri economice.

În urmă cu câteva zile, 5000 de oameni au participat la un concert susţinut de trupa rock Love of Lesbian în Barcelona după ce au fost testaţi pentru Covid-19 în aceeaşi zi. Accesul a fost permis doar celor care au fost testaţi în acea zi şi al căror rezultat a fost negativ.

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult