Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Cine se află pe lista de miniștri cu care Ludovic Orban ar putea forma un Guvern

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că premierul desemnat Ludovic Orban și-a creionat deja o listă a miniștrilor pentru viitorul Guvern cu care liderul PNL va cere un vot de învestitură în Parlament.

În aceste zile, Orban poartă negocieri cu reprezentanții partidelor parlamentare, cu care încearcă să ajungă la un acord pentru a obține cel puțin 233 de voturi în Parlament, la învestirea Guvernului.

PSD a decis în mod oficial să nu participe la votul de învestitură din Parlament, ca să îngreuneze și mai mult încercarea PNL de a forma un nou Guvern.

Conform surselor citate, aceasta este o posibilă listă de miniștri cu care premierul desemnat Ludovic Orban s-ar putea prezenta în plenul celor două camere ale Parlamentului:

-► Ministerul Dezvoltării: Robert Sighiartău -► Ministerul de Interne: Laurențiu Leoreanu -► Ministerul Transporturilor: Lucian Bode -► Ministerul Agriculturii: Emil Dumitru -► Ministerul Muncii: Violeta Alexandru -►Ministerul Justiției Ioan Cupșa

Citește și
Ioan Cupșa
Ioan Cupșa, posibil ministru al Justiției, a votat în 2017 legea recursului compensatoriu

Ministerul Mediului ar urma să fie comasat cu Ministerul Apelor și Pădurilor, în timp ce la Externe și Apărare ar urma să fie numiți miniștri 2 persoane agreate și de președintele Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu fiind considerați favoriți deja.

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a declarat miercuri că liberalii au început negocierile cu toate formaţiunile semnatare ale moţiunii de cenzură pentru susţinerea noului guvern.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult