Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Remanierea lui Stelian Ion a stârnit lupte și orgolii greu de depășit. Ce urmează pe scena politică

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este război total în coaliţia de la guvernare. USR-PLUS şi PNL sunt gata să arunce țara într-o criză politică şi niciuna din tabere nu pare dispusă să cedeze.

Demiterea ministrului justiției, Stelian Ion, a stârnit lupte și orgolii greu de depășit, iar USR-PLUS amenință că depune o moțiune de cenzură împreună cu parlamentarii AUR.

 

Florin Cîțu, prim-ministru: "Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. Pe nimeni care să nu înţeleagă că noi, aici, nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunităţi şi despre interesul cetăţenilor".

 

Citește și
Iohannis
Preşedintele Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei. Lucian Bode, interimar

Imediat după acest anunţ, cei de USR PLUS au intrat în şedinţe până dupa-miezul nopţii şi au cerut pe mai multe voci demiterea premierului. Florin Cîțu nu s-a arătat câtuşi de puţin dispus să plece. Dimpotrivă. Şi-a convocat mulţi dintre liberalii apropiaţi iar aceştia au votat că îl sprijină necondiţionat.

 

 

Alina Gorghiu, senator PNL: "Apelul premierul transmis colegilor noștri pe care noi îl vom respectă e acela să nu existe niciun feld e mesaj contondent la adresa USR. ÎI dorim în continuare la guvernare, // Invitația pe care o facem e că USR plus e că e nevoie de o nouă propunere la MJ, o așteptăm".

Doar că partidul lui Dan Barna și Dacian Cioloș nu vrea să propună un înlocuitor pentru postul de la justiție rămas liber după demiterea colegului lor Stelian Ion.

USR PLUS are două scenarii - fie își retrage cei șase miniștri propuși în decembrie, fie susțin o moțiune de cenzură cu, surprinzător, parlamentarii AUR. Pentru a depune moțiunea de cenzură, parlamentarii au nevoie de cel puțin 117 semnături. Ionuț Moșteanu, deputat USR-PLUS: "Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Nu aş vrea să ajungem aici, dar asta depinde doar de maturitatea politică a lui Florin Cîţu. Dorim să continuăm cu un nou premier PNL".

Și anume Ludovic Orban.

La rândul lor, și PSD a anunțat că a pregătit o moțiune de cenzură.

Sorin Grindeanu, deputat PSD: "PSD are cei mai mulți parlamentari - 157 de aleși, așa că nu are nevoie de niciun fel de alianțe".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult