Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția lui Dăncilă, criticată în PE: ”Guvern complet obsedat de subordonarea justiţiei”

Viorica Dăncilă a primit din nou critici în Parlamentul European pentru că se află în fruntea unui guvern care vrea să-și subordoneze justiția.

Philippe Lamberts, Grupul Verzilor, Alianța Liberă Europeană: "Este un guvern complet obsedat de subordonarea justiţiei pentru a evita astfel ca politicieni corupţi să fie condamnaţi"

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: "Să se uite şi la Belgia, ţară din care face parte. Sunt 15 recomandări din care a implementat doar una. Pe GRECO să nu intervenim noi, ci să intervină magistraţii, magistraţii să găsească consensul."

Viorica Dăncilă a prezentat la Strasbourg bilanțul celor șase luni în care România a deținut președinția Consiliului Uniunii Europene. Mulți parlamentari străini au apreciat activitatea guvernului și a funcționarilor de la București, dar unii au atras atenția și asupra reputației Executivului.

Din sală au lipsit liderii formațiunilor, iar eurodeputații prezenți i-au reproșat premierului că nu ține seama de recomandările instituțiilor europene în domeniul justiției și că blochează numirea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, ca procuror șef-european.

Citește și
Viorica Dancila
Premierul Dăncilă lansează un nou atac la adresa lui Kovesi. Interviu în The Guardian

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult