Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele PNL face observații publice USR-ului: Am convenit să comunicăm doar împreună

Președintele PNL Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă, marți, că este deranjat de faptul că USR-PLUS a ales să desfășoare negocierile pentru guvernare în public, încălcând o înțelegere încheiată între liderii acestor partide.

 

Orban a transmis că ”încurajează” toți partenerii de discuții ”să rămână consecvenți acordului inițial”.

Reacția sa vine la scurt timp după ce co-președintele USR Dan Barna a organizat o scurtă declarație de presă, în care a anunțat că renunța la soliciutarea de a ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților - în locul său fiind propus un alt membru USR.

Mesajul președintelui PNL, Ludovic Orban:

”Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord.

Citește și
Ludovic Orban
Surse: PNL, USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la o înțelegere. Cine merge luni la Cotroceni

Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial.” - a anunțat Orban, potrivit unui comunicat.

După ce consultările de luni de la Cotroceni au eșuat, președintele Klaus Iohannis l-a chemat marți dimineață la discuții neoficiale pe Ludovic Orban, la vila Lac.

Liberalii și cei de la USR par că nu se înțeleg, deocamdată, în timp ce PSD propune un guvern minoritar sau de uniune națională.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult